În contextul în care preţul terenurilor este variabil, iar uneori chiar scade, devine mai atractiv din punct de vedere financiar să îți cumperi un teren pe lângă Iași, Cluj-Napoca, Bucureşti şi în general orice oraș mai mare decât să cumperi un apartament vechi.

Costurile diferă în funcție de preferințe asupra zonei, anul construcției, dar în Capitală, de exemplu, nu găsești un apartament de două camere sub 55.000 de euro, iar de multe ori blocul este construit chiar înainte de 1977, anul în care orașul a fost zguduit de cel mai mare cutremur din epoca recentă. Chiar dacă procesul de construire a casei poate va costa un pic mai mult decât un apartament, deși nu este o regulă, măcar avantajele sunt indiscutabile. Toate aceste plusuri sunt ușor de dedus, dar în acest articol le vom enumera pe cele mai importante:

Libertate de amenajare

Desigur, poți cumpăra o casă la cheie și lângă o metropolă, dar cea mai bună soluție este să cauți terenuri de vanzare și să îți construiești viitorul cămin așa cum vrei, după bunul plac. Astfel, tu ești cel care decide cât de mare va fi casa, cum va arăta din punct de vedere arhitectural, ce materiale vei folosi. În plus, dacă ai spațiu, poți să o și extinzi atunci când vei dispune de mai multe resurse financiare sau când familia se va mări. Spre deosebire de un apartament – care de cele mai multe ori nici nu dispune de o boxă –, în cazul unei case poți să folosești anexele pentru depozitare, iar spațiul de locuit devine astfel mult mai bine organizat.

Loc de parcare și garaj

Dacă vrei un loc de parcare într-un complex rezidențial, de exemplu, la prețul apartamentului se mai adaugă câteva mii de euro, de multe ori chiar peste 10.000, o sumă semnificativă de bani. Construind o casă a ta, nu trebuie decât să prevezi în plan și existența unui garaj sau a unei parcări subterane. Dacă ții mult la mașina ta, iarna nu o vei ține afară, ci va fi protejată în garaj, departe de intemperii. În plus, dacă ești pasionat de bricolaj, vei putea să-ți amenajezi în garaj un atelier cu unelte, piese pentru mașină și alte acareturi.

Grădină

Dacă ai puțin spațiu la dispoziție, poți să îți amenajezi o grădină „etajată”, cu flori și legume. Ergoterapia, definită ca fiind o formă de relaxare prin muncă, cu siguranță va avea efecte pozitive și asupra ta. Dacă ai deja pomi fructiferi în curte, nu te grăbi să îi tai, ci preocupă-te de curățarea și îngrijirea lor. În plus, poți lega de crengile lor un hamac sau un leagăn și să petreci mai mult timp în mijlocul naturii. De asemenea, copiii vor aprecia dacă vor avea propriul loc de joacă în curte.

Acestea sunt numai câteva dintre avantajele locuitului la casă în detrimentul unei vieți petrecute la bloc. Totodată, nu vei avea grija vecinilor, nu vei fi la fel de deranjat de zgomote și un gen de muzică pe care nu îl agreezi și vei avea libertatea să faci ce vrei în casa ta, independent de programul altora.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri