Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv demolarea unui bloc construit ilegal pe un spaţiu verde în Capitală, în urma admiterii unei acţiuni introduse de o asociaţie de proprietari din Şoseaua Giurgiului - Sectorul 4 şi Fundaţia Eco Civica.

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul declarat de compania care a construit imobilul respectiv, fiind menţinută decizia de demolare luată în iulie 2019 de Tribunalul Bucureşti, scrie Agerpres.

Conform deciziei instanţei, blocul trebuie demolat, iar terenul trebuie adus la starea iniţială de spaţiu verde.

"Obligă pârâtul SC Codrea Company Imob SRL să aducă terenul situat în Şos. Giurgiului nr. 164, sector 4, Bucureşti, pentru care a fost emisă autorizaţia de construire nr. 20-G/11.02.2016, la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie. (...) Obligă pe fiecare dintre pârâţii Codrea Company Imob SRL, Primăria Sectorului 5 Bucureşti şi Primarul Sectorului 5 Bucureşti la plata către reclamanta Asociaţia de Proprietari a Blocului 5 a sumei de câte 999 lei cu titlu de cheltuieli de judecată din suma totală de 2.997 lei reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocat aferente primului ciclu procesual. Lămureşte dispozitivul sentinţei civile nr. 2.984/19.04.2019 în sensul că adresa imobilului-teren cu privire la care s-a dispus aducerea la starea anterioară demarării lucrărilor de construcţie este Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 4, Bucureşti (fosta Şos. Giurgiului nr. 164, Sector 5), teren care, în cuprinsul Autorizaţiei de construire nr. 20-G din 11.02.2016, figurează cu adresa str. Intrarea Giurgiului nr. 8A, sector 5, Bucureşti", se arăta în decizia tribunalului, rămasă definitivă prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Potrivit Fundaţiei Eco Civica, este vorba despre un al doilea bloc construit de firma în cauză pe un teren situat la adresat Şos. Giurgiului nr. 164.

Aproximativ un hectar de spaţiu verde aflat între blocurile de pe Şoseaua Giurgiului nr. 164 a fost retrocedat în anul 2001 de către Prefectura Municipiului Bucureşti, iar noul proprietar a împărţit terenul în mai multe loturi, pe care le-a vândut unor investitori imobiliari. Aceştia au început să construiască blocuri noi pe spaţiul verde situat între blocurile vechi.

Locuitorii din blocurile vechi au dat în judecată compania care ridica blocurile noi, reclamând faptul că imobilele noi erau construite pe spaţiu verde şi prea aproape de locuinţele lor.

De asemenea, oamenii au reclamat faptul că Primăria Sectorului 5 a dat ilegal autorizaţie de construire pentru imobilele noi, deoarece terenul este intabulat în Sectorul 4.

Sursa foto: Standret / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri