Consiliul Concurentei a sancţionat 5 companii din construcţii pentru licitaţii trucate

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2,24 milioane de lei (aproximativ 468.000 euro) cinci companii din sectorul de construcții pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din Municipiul Pitești.

Cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației. În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii.

Amenzile au fost aplicate astfel:

  • Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei;
  • Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei;
  • Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei;
  • General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei;
  • Selca S.A. – 368.066,74 lei.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația. Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora.

Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în fapte anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, în felul acesta, putând beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor.

Citeste si:
Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson...
Autostrada Sibiu-Pitești: A...

Sursa foto: txking / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri