Rentakub, rețeaua de case de vacanță în mijlocul naturii, sub forma unor Kub-uri din lemn, a dezvoltat o nouă construcție destinată zonelor montane – o casă de vacanță în formă de A, ceea ce contribuie la dezvoltarea conceptului în zone montane, astfel estimând o cifră de afaceri de aproximativ 200.000 euro pentru acest an.

În prezent, casele de vacanță care fac parte din rețeaua Rentakub se găsesc în Slănic Moldova, care este primul sat de vacanță construit sub formă de Kub-uri din lemn, în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Bran, Cluj și Constanța. Prin noua construcție de Kub în formă de A, Rentakub planifică atragerea de noi pateneri în rețea din zone montane, fiind un tip de construcție căutat pentru munte, datorită formei designului de exterior.

În România, în special în zonele montane, un tip de construcție foarte căutat este cel în A, astfel am creat un nou model, A Kub, în formă de A cu un mini Kub alăturat. În primăvara anului 2021 vom construi la Slănic Moldova, pe un lot dedicat extinderii satului de vacanță existent, varianta premium a acestui kub.

Costi Zărnescu – fondator Rentakub.com

Rentakub este o rețea de case de vacanță, creată din Kub-uri de lemn. Conceptul se adresează persoanelor interesate de cazare în propria lor casă de vacanță, chiar cu o curte proprie. Este o modalitate în care oamenii pot fi în mijlocul naturii, fără să sacrifice partea de confort.

Parteneri în afacere

Planul pentru devoltarea conceptului Rentakub vizează atragerea de noi parteneri în rețea care vor să pornească o afacere în domeniul turismului, cu un concept nou pe piața din România, având un grad de amortizare a investiției foarte rapid. Pentru a intra în rețea partenerul trebuie să dețină un teren constructibil cu acces la utilitățile minime necesare și să aibă o formă de organizare juridică, dar mai ales să aibă dorința de a primi turiști cu plăcere.

O a doua categorie de parteneri care pot intra în rețea sunt companiile care activează în domeniul turismului sau care intenționează să intre în acest domeniu și vor să dezvolte capacități de cazare specifice conceptului Rentakub. Investiția inițială pentru o casă de vacanță Kub începe de la 14.000 de euro și depășește 40.000 de euro, în funcție de modelul achiziționat.

Pentru dezvoltarea Kub-urilor se pretează orice zonă cu potențial turistic din România, mai ales că zona de amplasare a Kub-ului este unul dintre criteriile importante pentru gradul de ocupare cu turiști. Furnizorul principal pentru construcția de Kub-uri din rețeaua Rentakub este Ecokit, companie care face parte din grup, fiind printre primii producători de case din lemn pe piața din România.

Kuburile produse sunt de fapt case în miniatură, dar ca structură și rezistență nu diferă cu nimic de o casă de locuit, doar dimensiunea este diferită. Structural ele vor rezista la fel ca orice casă de lemn bine construită, adică peste 90 de ani. Bineînțeles că lemnul exterior trebuie întreținut periodic. Din punctul nostru de vedere acest concept demarează lent, trendul este însă ascendent, deja în acest moment Kuburile reprezinta aproximativ 30% din cifra noastră de afaceri și prevedem că anul viitor acest procent va creste semnificativ.

Adrian Pușcașu – Director General Ecokit

Pentru a veni în sprijinul partenerilor care doresc să intre în rețea, Rentakub propune o sursă de finanțare prin intermediul unui parteneriat cu un broker de credite. Astfel, se poate finanța prin intermediul Creditului de Construcție atât achiziționarea Kub-ului, cât și finalizarea acestuia, în regie proprie sau cu alte companii.

Sursa foto: Rentakub.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri