Rentakub lansează prima platformă online pentru rezervarea exclusiv a caselor de vacanță, observând o creștere semnificativă a interesului pentru case de vacanță din partea turiștilor, cât și din partea celor care construiesc case de vacanță.

Platforma pentru rezervări case de vacanță - Rentakub.com, dezvoltată de către rețeaua națională de case de vacanță în formă de Kub, cu același nume, acționează ca un marketplace unde se regăsesc Kub-urile din rețeaua Rentakub pregătite de a primi turiști, dar și case de vacanță partenere care vor să dezvolte noi capacități de cazare conform conceptului Rentakub sau pur și simplu, case de vacanță care vor să se listeze într-o platformă destinată exclusiv caselor de vacanță, care se pot închiria integral. Investiția inițială în dezvoltarea platformei se ridică la aproximativ 10.000 euro, iar în acest moment casele de vacanță se pot lista pentru atragerea de noi turiști.

Avem planul ca în maximum doi ani platforma Rentakub.com să devină locul referință pentru cei care își doresc să închirieze o casă de vacanță/vilă/cabană. În continuare, ne vom axa pe atragerea de parteneri în rețeaua Rentakub și vom promova cu prioritate case de vacanță Kub, dar am decis să ne deschidem și către ase de vacanță deja existente pentru a accelera extinderea conceptului.

Costi Zărnescu – fondator Rentakub

Scopul platformei este de a deveni principalul loc unde turistul poate închiria case de vacanță, în fiecare zonă din România, iar pentru a avea un număr cât mai mare de case de vacanță listate în platformă, planul pentru dezvoltarea Rentakub.com presupune două verticale.

Cum funcționează platforma

Pe de-o parte platforma le oferă partenerilor din rețeaua de case de vacanță în formă de Kub posibilitatea de a se lista pentru a beneficia de un flux complet - de la construirea Kub-ului, până la listarea în platformă, cu scopul atragerii de turiști, astfel încât partenerii din rețea să beneficieze de o structură de business completă.

Iar pe de altă parte, cu scopul de a oferi turiștilor acces la un număr cât mai mare de unități de cazare tip casă de vacanță, este permisă listarea în platforma Rentakub.com și a altor case de vacanță care se pot închiria integral, acestea fiind denumite case de vacanță partenere.

Atragerea în platformă a caselor de vacanță partenere presupune și o verificare a acestora astfel încât să respecte un standard pe care Rentakub îl susține pentru casele de vacanță în formă de Kub, astfel încât turistul să nu resimtă nicio diferență de confort între cele două categorii de produse din cadrul platformei. Ulterior, dacă o casă de vacanță parteneră dorește să își mărească capacitatea de cazare prin noi unități de cazare conform conceptului Rentakub, timpul de realizare va fi cu mult diminuat pentru că deja există respectarea unor condiții minime.

Rentakub este proiect turistic care aduce în România un nou concept, întâlnit frecvent în țările nordice, care creează o rețea de case de vacanță sub forma unor Kub-uri din lemn, pentru închiriat la nivel național. În acest moment sunt prezente case de vacanță ce fac parte din rețeaua Rentakub în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, Bran, Cluj și Constanța. Ideea fondatorului a fost de a construi o rețea de turism diferită de cea convențională, în care turistul să se simtă ca într-o casă de vacanță pe care o împarte cu prietenii sau cu familia, o modalitate de a fi în mijlocul naturii, fără să sacrifice partea de confort, pentru că aceste Kub-uri oferă condițiile unui hotel premium, prin finisajele și materialele folosite.

Sursa foto: Rentakub.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri