Fără doar și poate, există trei țări europene care sunt preferatele europenilor și americanilor când vine vorba de alegerea unei case de vacanță. Franța, Italia și Spania sunt catalogate ca fiind țări „la îndemână” și când vine vorba de accesarea unor credite ipotecare, ceea ce le face să devină populare în rândul celor care își caută case în care să locuiască periodic.

La nivelul acestor trei țări, este, de asemenea, ușor pentru cumpărători să înțeleagă piața imobiliară prin intermediul registrelor funciare care arată cu cât s-au vândut proprietățile în trecut, pentru a-și face o idee cu privire la prețuri.

Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o casă de vacanță în străinătate. Cum poți avea și un venit pasiv din noua locuință

Înainte de a începe căutarea, gândește-te la ce anume îți dorești de la respectiva proprietare, recomandă Kate Everett-Allen, partener în cadrul companiei imobiliare Knight Frank. Intenționezi să deții casa timp 5-10 ani pentru vacanțe în familie și sejururi care se prelungesc? Dacă nu, pentru cât timp? Este important, totodată, să ai în vedere și posibilitatea ca în restul anului să dai casa spre închiriere, asta dacă obișnuiești să îți faci concediile mari ale anului doar în timpul verii. Dacă vei vrea să mergi și iarna acolo, trebuie să te stabilești într-o localitate ușor accesibilă, în care să ai, eventual zbor direct în regiunea aleasă de tine sau, dacă este posibil, în orașul respectiv, scrie CNBC.

Oamenii petrec mai mult timp decât înainte în casele lor de vacanță, a spus Everett-Allen. În urmă cu câțiva ani, mulți erau dispuși să conducă de la aeroport la casa lor de vacanță. Acum descoperim că sunt dispuși să călătorească mai departe, adică mai mult, iar asta pentru că sunt dispuși să petreacă mai curând o săptămână și nu un weekend în casa lor de vacanță.

Kate Everett-Allen, partener Knight Frank

Ce mai poți avea în vedere este și faptul că vizele pentru nomazi digitali au fost introduse în mai multe țări, după pandemie. Acestea îi ajută pe angajații care călătoresc pe perioade scurte, de două-trei luni și care închiriază locuințe doar pe acest interval.

De asemenea, merită verificate regulile privind închirierile folosind site-uri precum Airbnb sau Booking. Orașul italian Florența, de exemplu, a interzis închirierile pe termen scurt prin astfel de platforme, începând cu luna octombrie, în timp ce în Paris există o limită de 120 de zile pentru închirierea proprietăților.

Case de vacanță în Franţa

Franța este cea mai vizitată țară din lume, conform datelor Organizației Mondiale a Turismului. Regiunea Provence, dar și cea în care se regăsesc Alpii au peisaje absolut uimitoare, cu o mulțime de activități, fiind ambele locuri populare în care se poate investi într-o casă de vacanță.

Casa de vacanta FrantaSursa foto: Pexels

După pandemie, regiunea Alpilor a fost populară pentru stilul său de viață în aer liber. Stațiunea Courchevel a avut, însă, cele mai mari prețuri pentru proprietăți în al doilea trimestru al anului 2023. O locuință acolo se dădea cu 27.250 de euro pe metru pătrat. Vestea bună este că stațiunea Morzine a avut cele mai mici prețuri, mai exact 9.700 de euro pe metru pătrat, conform analizelor de la Knight Frank.

De asemenea, Franța încurajează oamenii să cumpere case secundare noi în țară printr-un stimulent care rambursează TVA-ul celor care pun proprietatea la închiriat timp de aproximativ 14 săptămâni pe an.

Case de vacanță în Italia

Toscana, cu viile, fermele și orașele sale superbe precum Florența, Siena și Lucca, a fost dintotdeauna o alegere populară când vine vorba de case de vacanță. Mai mult, și orașele și satele din jurul lacurilor care se găsesc în nordul țării au prins tracțiune în rândul europenilor care au dorit să aibă o locuință a lor în Italia, dar care să fie aproape și de Elveția.

ToscanaSursa foto: Pixabay

O vilă cu șase dormitoare, care se află lângă Lacul Como (unde se pare că și George Clooney are o casă) se află la vânzare pe site-ul lui Knight Frank pentru aproximativ 2,3 milioane de dolari.

Puglia este, de asemenea o regiune care nu trebuie trecută cu vederea nici când vine vorba de case de vacanță pentru că este semnificativ mai ieftină față de orice altă regiune din Italia. Aflată mai puțin pe radarul turiștilor comparativ cu alte destinații din Italia, Puglia este o regiune care nu se lasă mai prejos prin prisma peisajelor deosebite, mărginite de Marea Adriatică, dar și de Marea Ionică.

O casă rurală din Puglia cu patru dormitoare și două băi cu piscină este listată de Nest Seekers pentru aproximativ 497.000 de dolari.

Sicilia devine din ce în ce mai populară pentru casele de vacanță, iar 2024 ar putea fi un moment bun pentru a cumpăra una, spun specialiștii care se așteaptă la o scădere a prețurilor.

Case de vacanță în Spania

Spania este populară ca loc de cumpărare a caselor de vacanță, în special în rândul francezilor, britanicilor și germanilor. Marbella, care este una dintre cele mai importante stațiuni turistice din Costa del Sol, este și una dintre regiunile preferate ale străinilor când vine vorba de locuințe de vară.

Spania, în sine va deveni și mai populară pentru străini și asta prin prisma faptului că autoritățile acordă vize de nomazi digitali care permite persoanelor din afara Uniunii Europene să trăiască și să lucreze în Spania timp de până la cinci ani.

Și Madridul a început să fie în centrul atenției pentru europenii care caută să-și cumpere case acolo, dat fiind faptul că prețurile sunt mult mai accesibile comparativ cu Paris sau Londra. O proprietate de lux din Madrid costă în jur de 8.000 sau 9.000 de euro pe metru pătrat, comparativ cu Paris, la aproximativ 19.000 sau 20.000 de euro pe metru pătrat

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri