Când spui Toscana, îți vin în minte numeroase motive pentru care merită vizitată această regiune a Italiei. De la preparatele gustoase, acompaniate de vinurile care te fac să simți cât mai bine expresia „dolce far niente”, dealurile încărcate cu viță de vie, care se învecinează cu cetăți conservate remarcabil, Toscana e o regiune pe care trebuie să o ai pe lista ta de destinații, mai ales dacă ești un iubitor de artă și istorie. Venim în ajutorul tău cu o serie de materiale despre această regiune a Italiei, cel de față fiind primul dintre ele și cel în care ne concentrăm pe locul în care să îți stabilești „cetatea” din care să pornești atacul către frumusețile Toscanei. Noi am ales orașul Montecatini Terme ca punct de cazare pentru circuitul din Toscana, iar mai multe despre el vei afla în acest material.

Pentru început, trebuie să știi că Montecatini Terme este perla Toscanei când vine vorba de stațiuni balneare, fiind inclusă de către Unesco pe lista patrimoniului mondial și considerată una dintre cele mai frumoase din Europa.

Apele sale termale, cunoscute încă din perioada Imperiului Roman, o fac o destinație excelentă pentru cei care vor să se relaxeze la SPA sau să-și trateze diverse afecțiuni, cel mai impunător complex termal fiind Terme di Tettucio, un adevărat palat cu grădină interioară, datând de la finalul secolului XVIII. Îl găsești în cadrul ”Parco delle Terme”(Parcul Termal), un parc numai bun pentru a te relaxa după o zi întreagă de hoinărit pe meleagurile toscane.


Descriere foto: Interior Terme di Tettucio. Sursa foto: Wall-street.ro


Prețurile tratamentelor pe care le puteți face la Terme di Tettucio le puteți consulta AICI.

La 5 minute de complex puteți admira Teatrul Verdi, iar în vecinătatea acestuia găsiți Muzeul de Artă Contemporană. În drum spre Teatrul Verdi, dinspre Terme di Tettucio, puteți admira și trece pragul pentru tratamente unui alt SPA găzduit de o clădire cu o arhitectură impresionantă, Excelsior.

Descriere Foto: Terme Excelsior Spa. Sursa foto: wall-street.ro.

Dincolo de obiectivele din zona Parco delle Terme, Montecatini Terme este un orășel pe care merită să-l iei la pas pentru clădirile sale istorice, hotelurile cu aer burghez, piețele sale, dar și restaurantele, gelateriile și băcăniile care-ți oferă unele dintre cele mai cunoscute preparate toscane.
Descriere foto: Gelaterie în Montecatini Terme. Sursa foto: wall-street.ro.

Seara, orașul este destul de animat, terasele fiind pline de turiști de toate vârstele și din diverse colțuri ale lumii.

Fiind în Toscana, cetatea nu lipsește din peisaj

Ai parte aici și de elementul care domină peisajele toscane, cetatățile înălțate pe vârfurile dealurilor. La doar 7 minute de mers pe jos de la Terme Tettucio, ajungi la funicularul construit la finalul anilor 1800, care te poartă către Montecatini Alto, așezarea ce datează din perioada medievală, dinainte ca Montecatini Terme să existe. Acolo vei putea vizita „Monastero di Santa Maria a Ripa, Rocca, Chiesa di San Pietro, Piazza Giusti, Chiesa dei Santi Jacopo e Filippo sau Torre dell”Orologio.

Pentru a folosi funicularul, trebuie să plătești 7,50 de euro pentru drumul dus-intors.

De ce e o idee bună să alegi Montecatini Terme ca punct central pentru vizitarea Toscanei?

Așa cum îți spuneam la începutul materialului, noi am ales Montecatini Terme ca loc în care să ne cazăm pentru excursia noastră în Toscana. De aici am avut acces facil la orașe despre care vom povesti în continuare în seria dedicată acestei regiuni.

Dacă vii cu avionul, așa cum am făcut noi, aterizând la Pisa, te poți baza pe infrastructura feroviară a regiunii. Drumul până la Montecatini Terme cu trenul durează în jur de o oră și un sfert.

În Montecatini Terme ai două gări, Montecatini Centro și Monsummano. Poți ajunge la Florența în aproximativ o oră, prețurile începând de la 6 euro, sau La Spezia, orașul care reprezintă punctul de plecare către Cinque Terre. Drumul către La Spezia durează aproximativ 1 ora și 40 de minute, iar prețurile încep de la 10,40 euro. Îți recomand să verifici orele de plecare, dar și posibilitatea de a-ți cumpăra un abonament în cazul în care dorești să vizitezi mai multe zone din Toscana. Gasești detalii AICI.

Noi vom continua să publicăm pe wall-street.ro articole despre mai multe orașe din Toscana pe care le-am vizitat în cadrul acestei excursii, dacă vrei să fii la curent apreciază pagina noastră de Facebook AICI și abonează-te la Newsletter-ul nostru AICI.

Vizitarea orașului Montecatini Terme și a mai multor orașe din Toscana este inclusă în pachetul turistic Senior Holidays Toscana, oferit de agenția Hello Holidays. Mai multe detalii despre prețuri și locațiile vizitate, la acest link.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri