Forty Management, dezvoltatorul proiectului Central District Lagoon City din București, a demarat procesul de selecție internațională pentru componenta hotelieră din cadrul proiectului dezvoltat în zona Petrom City-Străulești. Au fost primite 9 oferte de la branduri internaționale, unele în premieră pentru România.

Dezvoltatorul Forty Management a angajat EST Hospitality Consulting pentru a gestiona procesul de afiliere internațională a componenței hoteliere, din acest proiect.

„Am invitat să participe în cadrul procesului de selecție toate grupurile hoteliere mari care pot aduce valoare adăugată acestui proiect inovator. Suntem încântați de răspunsurile imediate și feedback-ul pozitiv arătat de cele 9 branduri internaționale ce au depus oferte, unele în premieră pentru România. Acest proiect a generat un interes major din partea acestora, unele grupuri ofertând și 2 branduri, ceea ce ne demonstrează viabilitatea unui proiect atât de special precum Central District Lagoon City, primul proiect din CEE ce va aduce și componentele de leisure și lifestyle, în oraș, ca un veritabil “resort în town”, spune Mircea Drăghici, CEO EST Hospitality Consulting.

Central District Lagoon City este o dezvoltare mixtă de mari dimensiuni, având o componentă rezidențială cu 570 de apartamente, o clădire de birouri de 8.000 mp GLA, 5.700 mp de spații comerciale, precum și o componentă hotelieră cu 250 de camere, toate construite în jurul unei lagune de 20.000 mp, implementată pe baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons.

Procesul de selecție asigură confidențialitatea brandurilor care depun oferte. În plus, este un proces în derulare și mai sunt multe etape până la finalizarea lui. Faptul că va exista un câștigător în la finalul acestui proces nu înseamnă că celelalte branduri au fost mai slab cotate”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Forty Management.

Aceștia au adăugat că există mai multe elemente pe care compania le are în vedere: notorietatea brandului la nivel european și regional, strategia avută în vedere pentru acest proiect, costurile de dezvoltare aferente, proiecte similare în care operatorul este implicat, oferta financiară, viziunea pentru București/România, etc. “Nu în ultimul rând este important și modul cum operatorul poate realiza sinergia cu celelalte componente ale proiectului. Este un proces complex ce implica și negocierea termenilor juridici. De regulă, acest proces poate dura până la 3 luni în funcție de disponibilitatea de timp a parților implicate”, au explicat reprezentanții Forty Management.

Central District Lagoon City va fi primul proiect din Europa Centrală și de Est cu eficiență energetică auto-susținută prin surse independente, regenerabile. “Conform studiilor STR Global, hotelurile cu acces la plajă generează un premium de 151% în venituri comparativ cu hotelurile din oraș. Existența acestui mix de hotel de oraș cu acces la plajă este unic, și prin asta se explică și interesul masiv al acestor branduri internaționale.” mai adaugă Mircea Drăghici.

Tehnologia Crystal Lagoons, patentată în 190 de țări este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni, acoperite cu apă cristalină și plaje cu nisip alb, având un cost mic de întreținere. Până în acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune, iar Central District Lagoon City va utiliza pentru prima dată în Estul Europei o astfel de tehnologie, care le permite locuitorilor să practice înotul și sporturile nautice, cum ar fi navigarea sau caiacul, printre altele; sau pur și simplu să se relaxeze pe plajă, fără a fi nevoie să călătorească mai departe de propria curte.

Forty Management dezvoltă proiecte mixte sub brandul Central District. Compania are câteva dezvoltări rezidențiale finalizate (293 de apartamente în Central District Polona25, Central District Cuza99 și Central District 4 Elemente), alte 42 de apartamente în construcție (Central District Viitorului 134) și 680 de apartamente în planul de dezvoltare imediat (Central District Lagoon City și Central District Royal Suites).

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri