Prețurile locuințelor ar putea crește cu 15% în perioada următoare, pe fondul scumpirii materialelor de construcție

Apartamentele și casele s-ar putea scumpi cu până la 15% în perioada următoare, ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții cu aproximativ 20%, estimează experții imobiliari.

Materialele de construcție au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, atrag însă atenția constructorii, iar aceste creșteri se vor reflecta și în prețul final al caselor, informează Digi24.

Potrivit unui reprezentant al unei firme de construcții, în ultimele 2-3 săptămâni s-au înregistrat creșteri substanțiale ale prețurilor pentru mai multe tipuri de materiale de construcție. În cazul cimentului s-a înregistrat a fost o creștere de 15% a prețurilor, în timp ce pentru cărămizi prețurile sunt cu 20 – 25% mai mari. Fierul s-a scumpit și el cu aproximativ 30%, iar vopseaua cu 10%, față de anul 2020. Prin urmare, aceste creșteri se vor reflecta și în prețul imobilelor.

Majorarea prețurilor la case și apartamente se va observa în lunile următoare, spun dezvoltatorii, citați de Digi24. "Costurile de construcție cresc, trebuie să reorganizăm și să calculăm cum vom integra creșterea materialelor în costul de vânzare al apartamentului. Luna trecută, ianuarie, a fost mai bună decât ianuarie anul trecut, vorbim de o creștere undeva la 20% privind cererea apartamentelor noi", a declarat Gabriel Focșăneanu, dezvoltator imobiliar.

Într-un complex de apartamente dintr-o zonă apropiată a Capitalei, prețul unei locuințe cu două camere a ajuns la aproximativ 70.000 de euro. Scumpiri au apărut și în alte orașe. În Timișoara, prețul unui apartament nou a sărit de 1.200 euro/mp. Pe lângă acești bani, cei care au mașini trebuie să plătească și locul de parcare. Cele mai scumpe apartamente din țară sunt la Cluj, unde un metru pătrat util construit costă aproximativ 1.800 de euro. Pe locul al doilea se situează Capitala, cu 1.470 de euro pe metru pătrat.

Citeste si:
Sub 20% dintre locuinţe sunt asigurate printr-o poliţă de asigurare
România, la 44 de ani de la...

Sursa foto: Tero Vesalainen / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »



Setari Cookie-uri