Un mini-oraș, care se va întinde pe 30 de hectare, va fi dezvoltat în zona Berceni-Vidra

În zona metropolitană de sud a Bucureștiului va fi dezvoltat un nou proiect imobiliar amplu, care va viza dezvoltarea unui mini-oraș, ce va cuprinde zone rezidențiale, spații comerciale și birouri și chiar un mall de dimensiuni reduse.

Mini-cartierul va fi dezvoltat de zona Berceni-Vidra, iar în prima fază au fost anunțat deja patru proiecte, grupul de dezvoltatori achiziționând mai multe terenuri, cumulând o suprafață de 5 hectare, dar la finalizarea întregului proiect mini-cartierul se va întinde pe o suprafață de șase ori mai mare.

„Suntem în discuții pentru alte 25 de hectare, pe care să construim acest proiect. I-am putea spune că va fi chiar un mini-oraș, pentru că ideea acestui proiect este aceea de a le oferi celor care vor muta aici tot ce vor avea nevoie, astfel încât să evite deplasarea către București”, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Ivan, secretar general al Asociației Dezvoltatorilor Imobiliari din România – Urbanis, organizație care susține dezvoltarea acestui proiect.

Circa 5 milioane de euro investiți în achiziția terenurilor pentru prima fază

Potrivit informațiilor furnizate wall-street.ro, de la înființare, adică din a doua parte a anului 2020 și până la începutul anului 2021, au fost investite în achiziția terenurilor aproximativ 5 milioane de euro, dar acesta a fost doar primul pas legat de aceste investiții.

Valoarea investițiilor va fi de ordinul câtorva zeci de milioane de euro, însă la aceasta oră este prematur să discutăm despre sume pentru ca proiectul este în fază de dezvoltare și este foarte probabil ca extinderea lui să fie exponențială, pe măsură ce zona și proiectele avute în vedere vor prinde viața”, a mai precizat Bogdan Ivan.

Citeste si:
Fetele Cameliei și lui Dan Șucu vor să construiască un complex de...
Fetele Cameliei și lui Dan...

În prima fază a proiectului au fost anunțate un număr de 4 proiecte: Quantum Home Center, Quantum Garden Villas, Quantum Street Mall, Quantum Club Villas Residence, care vor viza construcția unui număr de peste 120 de case și vile, 6 clădiri comerciale și spatii dedicate pentru shopping, pe o suprafață de peste 5 hectare în zona metropolitană a Capitalei, mai exact în zona Berceni-Vidra. În fazele următoare proiectul va fi extins pentru edificarea de locuințe cu nivel redus de înălțime pe o suprafață de câteva zeci de hectare, ceea ce va deveni Quantum City Residence.

Primele imobile vor fi livrate în a doua parte a acestui an

Primele locuințe atât în Quantum Garden Villas cât și în cadrul proiectului Quantum Club Village Residence vor fi livrate în a doua parte a anului 2021, iar clădirea centrală Quantum Home Center, va fi dată în folosință până la finalul anului 2021. Proiectul comercial Quantum Street Mall urmează să fie inaugurat în prima parte a anului 2022.

Proiectul este dezvoltat de către Quantum Real Estate Group, care este mai exact un parteneriat pentru investiții în acest domeniu, realizat de către managementul companiei SudRezidential.ro, care are drept scop dezvoltarea de proiecte imobiliare mixte, alcătuite din locuințe cu regim de înălțime redus de tipul case, vile dar și din proiecte complementare: proiecte comerciale, proiecte de dezvoltare a facilitaților sociale și de shopping.

Citeste si:
Nicușor Dan a semnat un contract de aprox. 200 de mil. euro pentru...
Nicușor Dan a semnat un...

Sursa foto: Quantum Real Estate Group
Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri