Un „chateau” construit în secolul al XVII-lea în sudul Franței a fost scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Sudul Franței este o regiune râvnită de multă lume. Vreme frumoasă mai tot anul, podgorii, peisaje rurale care te îmbie, locuri pline de istorie și, evident, locuințele care fac să visezi la cum ar fi să locuiești într-un „chateau” franțuzesc.

Evident, astfel de proprietăți nu ies foarte de pe piață, dar foarte aproape de Toulouse un „chateau” construit în secolul al XVI-lea a fost scos la vânzare, iar prețul acestuia nu pare a fi unul de speriat, ținând cont de ce oferă. Prețul cerut de proprietar este de 2,55 milioane de euro, potrivit Forbes.

Conacul are 11 încăperi principale, printre care șase dormitoare și patru băi, oferind un spațiu util de aproape 800 metri pătrați.Încăperile au fost renovate, dar și-au păstrat caracteristicile originale.

Cei care se vor muta aici vor avea la dispoziție și o sală de recepție, una de mese și chiar o sală de biliard, se vor putea bucura de mai multe zone de relaxare, cum ar fi piscina care poate fi încălzită, dar și de grădinile care înconjoară superbul conac.

Citeste si:
O "coafeza" altfel: cum a transformat o absolventa de ASE un fost...
O "coafeza" altfel: cum a...

(Sursa foto: Groupe Mercure)

Întregul domeniu al conacului se întinde pe o suprafață de aproape 18 hectare. Grădinile au fost și ele recondiționate, dar în componența lor se regăsesc și trandafiri și copaci plantați în urmă cu câteva secole.

Acest „chateau” se găsește în Gimont, o localitate a cărei istorie începe încă din secolul al XIII-lea, când a fost ridicat de călugării cistercieni și de conducătorul local, contele de Toulouse. Gimont se află la doar 40 de kilometri de Toulouse, distanța până la aeroportul Toulouse-Blagnac putând fi parcusă în mai puțin de 40 de minute cu mașina.

Citeste si:
Conace renovate în apropierea Bucureştiului: cât costă să locuiești...
Conace renovate în apropierea...

(Sursa foto: Groupe Mercure)

Sursa foto: Groupe Mercure

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri