Arhitecții și constructorii și-au făcut de cap în întreaga lume, lăsându-și imaginația să zburde și să edifice unele dintre cele mai neobișnuite clădiri pe care le-am văzut vreodată.

Lumea este plină de concepte arhitecturale îndrăznețe, care ne fac să ne întrebăm cum de s-au gândit la ele sau cum au fost construite, dar astăzi ne-am oprit la 5 dintre cele mai neobișnuite clădiri, formele lor fiind unele complet neobișnuite.

Biblioteca în formă de raft de cărți din Kansas

În primul rând ne-a atras atenția o bibliotecă din Kansas, care are o fațadă în formă de cărți, purtând unele dintre cele mai importante titluri literare, printre care „Stăpânul Inelelor”, „Omul Invizibil” sau „Să ucizi o pasăre cântătoare”.

Fațada acestei clădiri a fost creată ca o cerință a comunității de a înfrumuseța aspectul orașului, iar cetățenii au ales titlurile cărților care să fie afișate pe clădire.

Citeste si:
Studenții de la Arhitectură ar putea contribui la renovarea...
Studenții de la Universitatea...

(Sursa foto: Reddit)

Casa din bolovani din Portugalia

Mii de turiști vizitează în fiecare an această casă cu aspect neobișnuit pentru timpurile moderne. Se găsește între localitățile Celorico de Basto și Fafe, din nordul Portugaliei. A fost construită între 1972 și 1974, dar aduce mult cu locuințele din The Flinstones.

Casa a fost construită de către un inginer din Guimaraes, care a folosit-o ca reședință de vacanță, dar acum a devenit museu, fiind una dintre principalele atracții ale locului.

Casa de Penedo a fost construită din patru bolovani uriași și se integrează perfect în peisajul natural din zonă.

Citeste si:
Cele mai ciudate cladiri din lume. Sediul Uniunii arhitectilor din...
Cele mai ciudate cladiri din...

(Sursa foto: Shutterstock)

Hotelul Tianzi – din China

Cum poți să atragi clienții să se cazeze cu încredere la tine în hotel? Ei bine, proprietarii hotelului Tianzi din Hebei, China, au ales să-l facă să arate ca trei dintre cei mai importanți zei ai culturii chinezești, Fu, Lu și Shou, adică Zeii Norocului, Prosperității și Longevității. Numele hotelului ”Tianzi” s-ar traduce în ”Fiii Cerului”.

Clădirea are 10 etaje și are camere instalate inclusiv în „capetele” celor trei zei.

(Sursa foto: The Vale Magazine)

Citeste si:
Nordis Group construiește un nou ansamblu rezidențial de lux în...
Nordis Group construiește un...

Kunsthaus – extraterestrul din Graz

Kunsthaus se traduce ”casă de artă” și este numele Muzeului de Artă Contemporană din Graz, Austria. Clădirea a fost construită ca parte a proiectului prin care orașul austriac țintea titlul de „Capitală Culturală Europeană” în 2003.

Deși seamănă cu o omidă uriașă răsturnată, conceptul a fost denumit „Extraterestrul Prietenos” (Friendly Alien) de către creatorii săi.

(Sursa foto: Pinterest)

Casa toaletă din Coreea de Sud

Această clădire a fost construită de Sim Jae-deok cu scopul de a promova utilizarea toaletelor igienizate și igiena în general în întreaga lume. Cu siguranță a atras atenția întregii lumi, dar rezultatul a fost primit și cu mult amuzament.

După cum puteți vedea din fotografie, clădirea are forma unui vas de toaletă și se află la 40 de kilometri sud de Seul, așa că, dacă vă veți afla vreodată prin capitala sud-coreeană, puteți ajunge destul de repede la această clădire cu formă neobișnuită.

(Sursa foto: Trent Holden / Twitter)

Sursa foto: Reddit

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri