Dezvoltatorul imobiliar Skanska a inaugurat în Capitală prima pistă de alergare pe un complex de clădiri de birouri din România, fiind creată după standardele certificate de Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism.

Potrivit managerilor de proiect de la Skanska, Igor Alexandru Hristenco și Raoul Mihalca, pista alergare a fost construită în patru săptămâni, la ea a muncind o echipă de șase oameni care au avut de acoperit cu 13 tone de tartan o suprafață totală de peste 900 mp.

pista de alergare pe acoperiș

Investiția a fost de 180.000 de euro, și acoperă o distanță de peste 280 de metri, fiind amplasată pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3, care sunt practic lipite una de cealaltă, și care se află la intersecția dintre bulevardele Iuliu Maniu și Vasile Milea din București. Pista se află la o înălțime de aproximativ 42 metri de sol.

pista de alergare pe acoperiș

Cei care vor dori să alerge pe pistă vor avea la dispoziție și o zonă de vestiare, unde se vor putea schimba și „împrospăta” după sesiunea de antrenament.

pista de alergare pe acoperiș

Clădirile au fost vândute către S IMMO, anunțul tranzacției de circa 97 milioane de euro, fiind făcut încă din iarnă, așa că, potrivit celor doi reprezentanți ai Skanska, încă nu este clar cine va putea să se folosească de această pistă, dar în mod sigur angajații companiilor chiriașe în clădire vor avea acces.

Angajații care lucrează în cele 2 clădiri se pot bucura acum de mișcare în aer liber chiar de la birou sau se pot relaxa în zona special amenajată de lângă pistă, dotată și cu o masă de tenis.

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza 2 din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului. Cele două clădiri au o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporție de 99%.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de prezență pe piața locală.

Clădirile Campus 6.2 și 6.3, pe acoperișul cărora a fost inaugurată pista de alergare (sursa foto: skanska.ro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri