Utilizarea coșurilor de fum care nu sunt conforme din punct de vedere tehnic sau care nu sunt curățate într-un mod corespunzător este unul dintre cele mai populare motive care stă la baza apariției incendiului.

Coșul de fum este utilizat pentru evacuarea fumului și a gazelor apărute ca urmare a procesului de ardere a materiei prime utilizată pentru încălzirea locuinței sau pentru încălzirea apei utilizată în gospodărie. Acesta trebuie să fie realizat dintr-un material care să reziste la o temperatură foarte mare și care să ofere un nivel foarte ridicat de siguranță.

Coșurile de fum care erau utilizate în urmă cu cel puțin 15 – 20 de ani, sunt depășite din toate punctele de vedere motiv pentru care nu mai sunt utilizate. Sau, cel puțin este redus numărul persoanelor care mai utilizează astfel de coșuri de fum. Acestea mai sunt utilizate de către unele persoane care locuiesc în mediul rural. În schimb, din ce în ce mai utilizate sunt coșurile de fum realizate din materiale de calitate superioară care pe lângă faptul că oferă un aspect frumos oferă și un nivel foarte ridicat de siguranță.

De asemenea, sunt eficiente și din punct de vedere termic pentru că reduce nivelul de căldură pierdută. Astfel de coșuri de fum pot fi achiziționate din magazinele de specialitate. Sub nici o formă acestea nu trebuie să fie achiziționate din magazine care nu sunt specializate sau de la oameni care realizează coșuri de fum.

Achiziționând din astfel de locații există riscul de a achiziționa coșuri de fum care nu sunt realizate așa cum trebuie pentru a putea oferi nivelul de siguranță pe care trebuie să îl ofere un astfel de obiect realizat într-un mod profesionist.

Coșul de fum este un accesoriu care trebuie să fie tratat cu maximă atenție și seriozitate pentru că acesta poate crea tragedii

Modul superficial în care sunt achiziționate coșurile de fun dar și ignorarea procesului de curățare a acestora produce adevărate tragedii. Pierderea de vieți omenești este cea mai cumplită tragedie care poate fi cauzată de către ignorarea procesului de achiziționare a coșului de fum sau ignorarea procesului de curățare a acestuia. Pentru a putea evita o astfel de tragedie este necesar ca fiecare dintre noi să conștientizeze importanța coșului de fum și să facă tot ceea ce este posibil pentru ca acesta să ofere nivelul de siguranță de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a putea trăi în cele mai bune condiții.

Din dorința de a oferi un nivel de siguranță foarte ridicat, durata de utilizare foarte mare dar și un aspect cât mai plăcut, au apărut foarte multe firme care produc și comercializează coșuri de fum. Coșul de fum realizat din inox sau tablă zincată este modelul de cos de fum care în momentul de față este achiziționat de către majoritatea persoanelor care sunt în căutarea unui astfel de accesoriu necesar realizării sistemului de încălzire al locuinței. Câteva dintre cele mai importante avantaje oferite de către utilizarea unui astfel de coș de fum sunt următoarele:

  • Durata de utilizare foarte mare. Utilizate în mod corect coșurile de fum realizate din inox sau tablă zincată sunt utilizate pentru o perioadă foarte lungă de timp. Analizând strict din acest punct de vedere achiziționarea unui astfel de model este o achiziție inspirată.
  • Reduce nivelul pierderilor de căldură. Tehnologia utilizată în procesul de creare a coșului de fum face ca nivelul de căldură pierdută prin intermediul acestuia să fie extrem de mică. Este un mare avantaj dacă ținem cont de faptul că vechile coșuri de fum produceau o adevărată risipă din acest punct de vedere.
  • Sunt foarte ușor de întreținut. Pentru ca procesul de întreținere al coșurilor de fum să nu mai fie o corvoadă și pentru ca acesta să poată fi realizat într-un timp foarte scurt și fără un efort considerabil s-au realizat coșuri de fum simple din acest punct de vedere.

Sfaturi care trebuie implementate pentru a întreține coșurile de fum

Cu toate că întreținerea coșului de fum nu este complicat de realizat trebuie apelat la o echipă de profesioniști. Aceștia sunt cei mai în măsură să se ocupe de tot ceea ce presupune procesul de curățare a coșurilor de fum. Experiența avută și utilizarea celor mai profesionale echipamente sunt beneficiile oferite de către apelarea la o echipă de profesioniști. Aceștia oferă siguranța de care are nevoie orice utilizator de sistem de încălzire. De asemenea, creșterea duratei de utilizare a coșului de fum este un alt beneficiu oferit de către apelarea la o echipă de profesioniști. Accesarea unui astfel de serviciu trebuie să fie regulată pentru ca, coșul de fum să poată fi utilizat pentru o perioadă foarte lungă de timp. De regulă, serviciul de curățare al coșului de fum trebuie accesat primăvara sau toamna.

Coșul de fum din inox este un accesoriu versatil

Versatilitatea coșului de fum este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de către utilizarea coșului de fum realizat din inox. Datorită modului în care este construit coșul de fum poate fi utilizat în orice tip de sistem de încălzire. Cel mai important aspect care trebuie avut în vedere este faptul că acesta trebuie să se potrivească cu sistemul de încălzire avut. Pentru a putea fi utilizat pentru o perioadă foarte lungă de timp este recomandat ca, coșul de fum să fie achiziționat dintr-un magazin de specialitate care oferă o garanție pentru o perioadă minim de utilizare.

În concluzie, coșul de fum este un accesoriu mult prea important pentru siguranța noastră pentru a putea fi achiziționat la întâmplare. Respectarea informațiilor prezentate în cadrul acestui articol ajută la achiziționarea unui coș de fum performant din toate punctele de vedere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri