Primăria Municipiului Timişoara va suspenda pentru cel mult şase luni avizarea documentaţiilor de urbanism pentru zona de nord a oraşului, întrucât îşi propune să elaboreze Strategia de dezvoltare teritorială urbană - Timişoara Nord, relatează Agerpres.

În acest sens, primăria a înaintat un proiect de hotărâre Consiliului Local, care să aprobe acest demers, obiectivul vizat fiind stabilirea direcţiei de sistematizare a întregii zone, într-un concept unitar, având ca principal scop creşterea calităţii vieţii, a anunţat, luni, primarul Dominic Fritz.

Terenul studiat are 1.131 de hectare, din care multe parcele sunt în proprietate privată.

"Această propunere a fost deja discutată în Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului, unde a primit undă verde. Pe tot parcursul elaborării strategiei ne vom consulta cu toate părţile implicate, investitori, instituţii, furnizori de servicii, dar şi cu cetăţeni, avem în plan organizarea de focus grupuri şi dezbateri. (...)", a afirmat primarul Dominic Fritz.

Edilul spune că arealul supus dezbaterii reprezintă una dintre cele mai nedezvoltate zone adiacente Timişoarei, care are astfel şansa la o dezvoltare viitoare controlată, nu haotică, aşa cum s-a întâmplat în alte zone.

"În ultima perioadă, am constatat o creştere a solicitărilor pentru emiterea avizelor de oportunitate pentru documentaţii de urbanism de tip Plan Urbanistic Zonal dezvoltate pe parcele singulare, pe suprafeţe mici şi nu pe zone, creând astfel strategii exclusiv dezvoltate pe aceste parcele şi nu o strategie care să se dezvolte pe o suprafaţă relevantă la nivel de cartier", a explicat Fritz.

Prin noua strategie, primăria urmăreşte crearea de legături între această zonă şi restul oraşului prin deschiderea unor noi căi de acces a vehiculelor, prin extinderea reţelei de transport în comun, prin crearea unei legături cu circulaţia feroviară (triaj Ronaţ), dar şi prin introducerea unor funcţiuni noi care să deservească cetăţenii zonei studiate şi întreaga zonă periurbană.

Fritz menţionează că în această zonă există posibilitatea amenajării celei mai mari suprafeţe de agrement verzi, pe amplasamentul actualei păşuni, între aeroportul utilitar Cioca şi centura verde adiacentă, cu activităţi şi evenimente sportive, de recreere şi de divertisment şi cu interconectarea culoarelor verzi-albastre (adiacente canalelor de desecare) cu întreaga zonă.

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri