Palatul Parlamentului este a treia cea mai costisitoare clădire din lume, costul de construcție atingând 4 miliarde de lire sterline.

Costurile cu gazul și electricitatea pot ajunge și 6 milioane de lire sterline (sau o movilă Marble Arch) pe an, chiar dacă doar 30% din palat este ocupat. Un elefant alb, așa cum îl denumește cotidianul londonez Daily Mail, motivând că utilitatea clădirii nu justifică costul investiției

Colosul din beton a fost parte a planului lui Nicolae Ceaușescu de a construi un centru civic, inspirat din Coreea de Nord.

Pentru construcția Palatului Parlamentului, cunoscut, de altfel, și sub numele de Casa Poporului, a fost necesară mutarea a 40.000 de rezidenți, alături de demolarea unor biserici, spitale și alte clădiri aparținând unor culte religioase. Clădirea a fost finalizată în 1997.

Aflată în București, Casa Poporului servește unor scopuri administrative, de ordin politic, dar reprezintă și un obiectiv turistic important.

Palatul Parlamentului este cea mai grea clădire din lume, cântărind circa 4,10 milioane de tone.

Palatul are un total de 1.100 de camere și, la insistențele lui Nicolae Ceaușescu, opt tuneluri subterane, în eventualitatea unui război nuclear.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri