Fiecare dintre noi visează ca la un moment dat în viață, să se poată muta alături de propria familie într-o locuință proprie, fie că este vorba despre o casă sau despre un apartament.

Totuși, că și valoare de investiție, în special pentru cei care nu au un buget atât de mare și nici venituri considerabile, achiziționarea unui apartament rămâne cea mai bun opțiune. Prețurile sunt mai mici în cazul unui apartament în comparație cu o casă, iar întreținerea este de asemenea mai mică, iar dacă veți găsi și un apartament la un etaj superior care să ofere și o priveliște asupra orașului, cu atât mai mult veți avea un plus la confort.

Când cumpărați un apartament, nu va trebui să aveți grijă decât de interiorul proprietății, pe când la casa, trebuie să realizați investiții în garduri de delimitate, porți, gradină, garaj dacă este cazul, fațadă imobilului și așa mai departe. Întotdeauna cheltuielile de mentenanță pentru o casă, sunt mai mari și mai frecvente în comparație cu cele pentru un apartament.

Este cumpărarea unui apartament o investiție bună? Ei bine, da! Dacă aveți un venit bun care vă permite achiziționarea unui apartament și aveți în plus și o sumă de bani pusă de-o parte, în acest caz este recomandat să o faceți, datorită faptului că, este mult mai avantajos decât să locuiți în chirie. Chiar dacă veți fi nevoiți să plătiți o perioadă mai lungă de timp un credit pentru apartament, la finalul acestei perioade, veți știi că aveți o locuință în proprietate personală.

În timp ce unii oameni au încredere în a-i lăsa pe alții în gestionarea finanțelor și investițiilor, plătind astfel de servicii, unii ar dori să acorde o atenție deosebită, să învețe și să acționeze pe cont propriu. Acesta categorie de oamnei din urmă, include de obicei persoane care investesc pentru prima dată și ar dori să-și monitorizeze investițiile cât mai des posibil. Dacă sunteți cineva care aparține de aceasta categorie, achiziționarea unui apartament este o opțiune foarte bună din toate punctele de vedere, în special dacă aveți o anumită sumă de bani pusă de-o parte, precum și un venit potrivit și stabil.

Investiția într-un apartament vă permite să aveți un control mai bun, deoarece veți putea alege în ce tip de proprietate să investiți.

În plus, dacă ulterior veți dori ca apartamentul să vă producă un venit suplimentar, veți putea alege proprietatea astfel încât să știți cât veți percepe pe o eventuală chirie.

Pe lângă acestea, investiția în apartamente vă vă oferi, de asemenea, control deplin asupra modului în care vă veți întreține și gestiona proprietatea pe termen lung, comparativ cu situația în care ați alege să locuiți în chirie. Puteți renova apartamentul după propriile dorințe, puteți face schimbări ori de câte ori doriți, iar acest lucru nu este valabil în cazul în care ați locui în chirie, din pricina faptului că și proprietarul va avea un cuvânt de spus.

De cele mai multe ori, depuneți mult timp și efort pentru a produce sumă de bani pe care o veți cheltui pentru investiția dumneavoastră. În cele mai multe cazuri, oamenii au economisit bani foarte mulți ani, doar pentru a-și permite să învestească. O astfel de investiție trebuie realizată într-un mod inteligent, dat fiind faptul că, nu este deloc o investiție care se poate realiza an de an.

În cazul în care vă numărați printre acele persoane care sunt în căutarea unei soluții avantajoase pentru un apartament nou, puteți găsi cele mai bune oferte pentru apartamente de vanzare 3 camere Craiova, la numai un simplu click distanță.

Apelând la această soluție pentru achiziționarea unui apartament într-un bloc nou, nu vă trebui să vă faceți griji cu privire la depreciere, fiind vorba despre imobile noi construite, într-o zonă cu multe facilitați la îndemână. Dimpotrivă, această investiție poate oferi o modalitate excelenta de a căștiga bani în timp în cazul unei revânzări în viitor sau în cazul în care doriți să închiriați apartamentul, ceea ce înseamnă că veți avea de câștigat datorită faptului că valoarea în domeniul imobiliar va crește.

Atâta timp cât vă mențineți proprietatea în cele mai bune condiții, fie că locuiți acolo sau veți dori să închiriați, pe termen lung puteți avea foarte mult de câștigat. În majoritatea cazurilor, un apartament bine întreținut poate fi vândut la un preț mai mare decât în momentul achiziției, cu atât mai mult dacă zona se vă dezvolta - iar din acest punct de vedere, dezvoltarea este inevitabilă indiferent de oraș și zona în care se află blocul.

Un alt avantaj foarte important în ceea ce privește ideea de a locui la apartament, se refera la securitate. În mod cert, dacă veți locui la apartament, nu aveți de ce să vă faceți griji cu privire la o posibilă spargere atunci când sunteți sau nu acasă. La bloc, datorită faptului că vorbim despre o comunitate mult mai mare, pot exista zeci de martori. În plus, fiecare scara de bloc are în prezent interfon care nu permite oricărei persoane străine să aibă acces pe casa scării, iar în complexurile noi, pot exista camere de supraveghere și chiar barieră cu portar la intrare - fapt care reprezintă un real avantaj pentru siguranța locatarilor.

Acestea fiind spuse, ideea de a locui la apartament implică foarte multe avantaje, iar dacă vă numărați printre acele persoane care caută să învestească inteligent în domeniul imobiliar, acum este momentul. Există tot mai multe oferte de apartamente de vânzare, ceea ce înseamnă că veți avea de unde alege.

sursa foto Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri