O instalație solară reprezintă o investiție inițială mare, iar alegerea unor componente de calitate potrivită poate reduce problemele de întreținere și vă poate pregăti instalația pentru succes.

Iată câteva sfaturi de specialitate în alegerea unor panouri fotovoltaice de calitate și performante, care să vă ajute să economisiți facturile de energie timp de 25 de ani.

Alegeți un producător de panouri solare de renume

Credeți atunci când o marcă de panouri solare vă spune să aveți încredere în ea? Este de ajutor atunci când există o dovadă a credibilității lor, nu-i așa?

Alegând un producător de panouri fotovoltaice de renume, puteți fi siguri că nicio întrebare nu va rămâne fără răspuns.

Alegeți panouri solare de înaltă eficiență pentru a maximiza producția de energie pe acoperișul dvs.

Instalațiile solare pe acoperișuri sunt populare deoarece devin o extensie a clădirii dvs. existente, menținând în același timp clădirea răcoroasă în zilele calde și însorite.

Dar un dezavantaj al aplicației pe acoperiș este spațiul limitat disponibil pentru instalarea unor panouri. Prin urmare, este o idee bună să maximizați producția de energie pe acoperișul dvs. prin utilizarea celor mai recente tehnologii solare de înaltă eficiență.

În acest fel, puteți împacheta cea mai mare producție de energie solară și vă puteți aștepta la economii mai mari la factura de energie electrică pentru investiția de 25 de ani.

Alegeți panouri fotovoltaice concepute pentru o întreținere ușoară

Deoarece panourile solare sunt instalate pe acoperiș, este de obicei foarte dificil, și uneori periculos, să le curățați în mod regulat și eficient. Dacă panourile sunt instalate la un unghi scăzut, murdăria s-ar acumula treptat în jurul marginilor unde apa de ploaie tinde să se depună.

Panourile solare care conțin caneluri de scurgere a apei sunt special concepute pentru a ajuta apa de ploaie să se scurgă de pe panouri, luând cu ea și murdăria. Astfel, puteți petrece mai puțin timp îngrijorându-vă de performanța scăzută a panourilor murdare și vă puteți bucura de mai multă generare de energie solară.

Alegeți panouri solare cu tensiune de sistem ridicată pentru o mai bună eficiență a sistemului

Știți că există pierderi de energie prin cablajul sistemului? Atunci când alegeți module solare pentru instalații solare comerciale mari, este mai eficient să alegeți module cu tensiune de sistem mai mare, cu 1000 V sau mai mare.

Tensiunea ridicată a sistemului în cazul instalațiilor solare comerciale poate reduce pierderile prin conducție în cabluri. Pentru aceeași dimensiune a producției solare, designul cu tensiune de sistem mai mare ar avea pierderi de conducție mai mici în cablaj, datorită curentului de sistem mai mic.

Așadar, alegerea modulelor solare care pot fi conectate în șiruri lungi la o tensiune de sistem mai mare poate reduce pierderile în cabluri și face ca sistemul dvs. să fie mai eficient.

Alegeți panouri solare rezistente la PID

Deoarece doriți să instalați o tensiune de sistem mai mare pentru acoperișurile comerciale, tensiunea ridicată a sistemului poate degrada panourile solare de calitate slabă prin fenomenul PID.

PID apare atunci când diferența mare de potențial, între celulele solare și rama de aluminiu împământată, începe să degradeze celulele solare din cauza mișcărilor nedorite ale purtătorilor de sarcină.

Există module solare care sunt testate la 1000 V în condiții de 85°C, 85% umiditate și prezintă o degradare a puterii mai mică de 5%, ca dovadă a anti-PID. Acest lucru înseamnă că panourile solare pot fi conectate în șiruri lungi fără a fi deteriorate de tensiunea înaltă, ceea ce face ca instalația dvs. solară să producă mai multă energie pentru mai mult timp.

Alegeți cea mai bună garanție a produsului pentru a vă asigura că instalația dvs. solară funcționează pentru o perioadă lungă de timp

Ca panourile solare să funcționeze timp de 25 de ani, atunci ar trebui să ne așteptăm ca garanțiile produselor pentru panouri solare să fie mai mari decât garanția standard de piață de 15 ani.

Căutați un producător de panouri fotovoltaice care are o garanție de performanță liniară superioară pentru a se asigura că vă bucurați de randamente stabile pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri