Noi vești proaste pentru dezvoltatorii imobiliari de la Corbu, după ce cu o zi înainte șantierele au fost suspendate în urma unei acțiuni a Prefecturii Constanța. Garda de Mediu le-a aplicat amenzi de 100.000 de lei după o vizită pe șantierele din zonă și a dispus desființarea lucrărilor existente, precum și readucerea terenului la starea inițială până la data de 15 aprilie.

”Comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanța și Comisariatului Rezervației Biosfera Delta Dunării au efectuat verificări împreună cu reprezentantul IPJ Constanța, la cele două șantiere de construcții și au constatat că lucrările realizate încalcă prevederile din acordurile de mediu emise de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța. Printre neregulile constatate, s-a descoperit că titularul a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din placă de beton armat, și nu din grinzi din lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța)”, precizează Garda de Mediu

Cu o zi în urmă, reprezentanții USR anunțau că șantierele ridicate pe plaja sălbatică Corbu vor trebui să-și suspende momentan activitatea, după ce Prefectura Constanța a atacat în justiție autorizațiile de construire. Prefectura Constanța a reacționat, printr-un răspuns la o interpelare adresată de parlamentari ai USR, afirmând că a cerut în justiție anularea certificatului de urbanism și a autorizației de construire emise de primarul Comunei Corbu, precum și suspendarea și oprirea executării lucrărilor până la soluționarea pe fond a cauzei. wall-street.ro a stat de vorbă la începutul lunii februarie cu dezvoltatorul imobiliar, SC Logis Project SRL, care construiește cel mai mare proiect imobiliar din zonă, Zargana Ecosanctuar. Redăm mai jos o parte dintre declarații acestuia, interviurile complete putând fi citite AICI și AICI.

Sursa foto: Facebook Garda de MEdiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri