Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult față de finalul anului 2019, potrivit estimărilor magazinului de sisteme de securitate Atu Tech.

Construcțiile noi, multe dintre ele presupunând și instalarea de sisteme de securitate, au susținut creșterea pieței locale de sisteme de securitate. Totodată, revenirea românilor în țară pe timpul pandemiei a coincis cu investiții mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorința de a spori nivelul de siguranță și confort, se arată într-un comunicat remis redacției.

Atu Tech estimează și pentru acest an o creștere a pieței de profil, într-un avans mai temperat față de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic și economic.

Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferințele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidențial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziționate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferințele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.

Retail jobs

Ce sisteme de securitate preferă românii pentru locuințele lor

Cât privește tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home.

„Încep să devină standard în preferințele românilor camerele de supraveghere care includ microfon și camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopții, la rezoluții tot mai mari. O altă tendință importantă este dată de sistemele de supraveghere smart care pot face diferența dintre oameni, animale, autoturisme și pot să facă detecție inteligentă la mișcare, crescând astfel nivelul de acuratețe al alarmelor trimise și îmbunătățind semnificativ sistemele de securitate”, a declarat, în comunicatul citat, Sorin Felea, director Atu Tech,

Citeste si:
Atu Tech vrea să deschidă primul showroom în Sibiu și să se extindă...
Cum vinzi online sisteme de...

Acest a mai spus că producătorii au început să introducă funcții inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning și analiză video au ajuns chiar și pe sistemele cu cost mic spre mediu.

De asemenea, camerele IP se bucură de o popularitate în creștere în rândul românilor, acestea având încorporate tehnologii de ultimă generație, combinate cu funcții smart, la care se adaugă ușurința în instalare, pe o infrastructură de internet deja existentă, dar și prețuri bune din partea producătorilor.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video și de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora.

Citeste si:
Un proiect rezidențial de 200 mil. euro va fi construit în nordul...
Proiect rezidențial de 200...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri