Deși poate consideri că în comunitatea în care stai furturile de locuințe nu mai sunt la modă, să reduci cât mai mult riscurile este de datoria ta. Uite câteva măsuri pe care să le ai în vedere atunci când pleci în vacanță sau lipsești mai multe zile de acasă, astfel încât persoanele curioase să nu fie tentate de o vizită nepoftită.

Rezolvă-ți problemele cu zonele de acces

Dacă știi că ai anumite probleme cu zonele de acces, de la poartă, ferestre până la ușile locuinței tale, atunci ar fi bine să le rezolvi înainte să pleci în vacanță. Pe lângă liniștea ta interioară, casa nu va avea puncte slabe evidente, care să ușureze intrarea prin efracție.

Nimic nu este mai încurajator pentru infractori decât facilitatea accesului din cauza unor probleme pe care nu le-ai luat în considerare, cum ar fi sistemul de închidere al ușilor exterioare. De asemenea, o fereastră uitată deschisă va fi exploatată la maximum de hoți.

În plus, dacă pe vremuri se obișnuia să lași cheile casei sub un preș sau într-un ghiveci, acum cel mai bine le iei cu tine sau le lași unei persoane de încredere.

Instalează un sistem de supraveghere și alarmă

Un sistem de supraveghere, dotat cu camere video și alarmă, este fără îndoială o investiție foarte bună, care te poate scuti de situații neplăcute. Mai mult, acum monitorizarea se poate face direct de pe telefonul tău mobil. Apelează la camere cu tehnologie Night Vision IR, iar alarma pe care trebuie să o armezi la plecare să aibă o parolă complexă.

Mai poți avea în vedere și un control de la distanță al luminilor din casă. De exemplu, lumina să se aprindă și să se stingă automat, conform setărilor tale personalizate. Este mult mai eficient decât o lumină permanent lăsată aprinsă în casă. Tot în această direcție, mai poți încerca o priză programabilă care să permită funcționarea televizorului seara, într-un timp prestabilit de tine.

Protejează-ți bunurile de valoare

Fiecare dintre noi deținem bunuri de valoare în casă. Poate să fie vorba despre o sumă de bani, câteva bijuterii sau chiar anumite documente foarte importante. Să le depozitezi într-un sertar oarecare nu reprezintă cea mai bună soluție. De aceea, cel mai recomandat este să te bazezi pe un seif care să fie fixat în perete sau podea, eventual într-un loc pe care îl consideri mai greu de luat în calcul.

De asemenea, dacă deții obiecte de artă sau alte lucruri valoroase, mai ai opțiunea suplimentară să închei o asigurare pentru locuință, care să acopere un eventual furt sau prejudiciu adus de o avarie, cum ar fi incendiu sau inundație.

Vorbește cu o persoană de încredere

Atunci când stai la curte, absența ta se va observa foarte bine, mai ales în peisajul unei comunități mai mici. Poate lipsește mașina, nu există activitate în gospodărie, iar luminile din casă sunt stinse în fiecare seară, mai multe zile la rând. Toate acestea reprezintă un context tentant pentru hoți.

În cele din urmă, chiar dacă vecinii vor observa absența ta, nu trebuie să dai de veste că vei pleca în vacanță pentru câteva zile. Mergi pe discreție și ai grijă cui îi spui asta.

Dacă ai un vecin de încredere sau, și mai bine, cineva din familie, pe care te-ai mai bazat și în alte împrejurări similare, roagă-l să mai arunce câte o privire prin curtea ta (dimineața și seara), eventual să îți ia corespondența din cutia poștală sau să dea de mâncare animalelor pe care, poate, le ai în gospodărie.

Cu toate că o securitate deplină a casei este mai greu de atins, măsurile de mai sus au rolul de a deruta și îngreuna accesul posibililor infractori. Așadar, asigură-te cât mai bine că nu le ușurezi accesul în propria ta casă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri