Sustenabilitatea birourilor este astăzi un aspect mai important ca oricând, în special în contextul în care tot mai multe companii își regândesc abordarea privind locul și modul de lucru. Protejarea mediului și crearea unor spații de lucru sănătoase sunt doar câteva dintre priorități, iar găsirea unor soluții sustenabile care să adreseze atât nevoile actuale, cât și din viitor, devine astfel un punct de cotitură în îmbunătățirea retenției angajaților și în poziționarea brandurilor în piață.

În noua realitate, un răspuns pentru aceste provocări este sistemul de lucru hibrid, care permite folosirea birourilor mai mult pentru proiecte unde interacțiunea și creativitatea sunt importante, în timp ce sarcinile individuale pot fi rezolvate mai eficient de la distanță. Iar spațiile de tip „hub” sau birou satelit sunt una dintre cele mai accesibile interpretări acestui model de lucru, reușind să atingă mai multe obiective importante ale companiilor, precum reducerea impactului asupra mediului sau flexibilitatea și menținerea coeziunii echipelor.

Având în vedere că impactul asupra amprentei de CO2 este direct proporțional cu distanța parcursă de angajați pe drumul dintre casă și locul de muncă, posibilitatea de a alege un birou în apropierea casei nu ajută doar la îmbunătățirea echilibrului dintre viața personală și cea profesională, dar are o contribuție benefică și asupra mediului.

Retail jobs

În același timp, un număr mai mic de angajați prezenți în același timp într-un spațiu de birouri înseamnă un consum mai mic de energie și utilități. Iar folosirea de spații comune într-un hub înseamnă eficientizarea consumului de energie și împărțirea costurilor cu alte companii sau freelanceri, cu efect pozitiv asupra amprentei de CO2.

Cu toate acestea, trebuie înțeles că birourile satelit reprezintă o extensie a sediului central și, indiferent de strategia de lucru aleasă, măsurile de sănătate rămân esențiale. Multe dintre aceste măsuri sunt recomandate în IMMUNE Building Standard™, un standard lansat în aprilie 2020 cu obiectivul de a crea spațiile interioare sănătoase ale viitorului.

Până în prezent au fost certificate mai multe clădiri de birouri din România și din lume, iar măsurile prevăzute vor fi implementate și în toate cele 7 clădiri din actualul Novo Park, care va deveni YUNITY Park, un campus dezvoltat în extensia biroului, care oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului de lucru și de viață al viitorului. YUNITY Park se înscrie în strategia de sustenabilitate a Genesis Property, aliniată celor 10 principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, muncă și protecția mediului, dar și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Astfel, YUNITY Park va fi dezvoltat și operat astfel încât să contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a mediului înconjurător, cât și la creșterea calității vieții întregii comunități.

Citeste si:
Novo Park prelungeste contractul cu Garanti Bank pana in 2024
Novo Park prelungeste...

Sursa foto: Genesis Property

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Maria Tudorică
 Maria Tudorică coordonează strategia de închiriere a portofoliului de peste 150.000 de metri pătrați de birouri al Genesis Property din rolul de Commercial Real Estate Manager. Cu o experiență amplă în companii de top din domeniul imobiliar și un master în administrarea afacerilor, cu specializare în Economie Comportamentală, Maria gestionează colaborarea de succes cu chiriașii existenți și dezvoltă noi oportunități de închiriere, folosindu-și expertiza...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri