Cu toate că pandemia a însemnat pentru majoritatea angajaților și companiilor o schimbare completă a ritmului de viață personal și profesional, aceasta a adus cu sine și conștientizarea priorităților, pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții. Odată cu revenirea la birou, fie în sistem hibrid, fie în regim complet, s-a schimbat și modul în care ne raportăm la activitatea noastră profesională și care sunt lucrurile care ne motivează și entuziasmează din punct de vedere profesional.

Afacerile de succes sunt cele care au la bază echipe care colaborează și contribuie la dezvoltarea companiei. Angajații care se simt apreciați la locul de muncă sunt cei care aduc rezultatele excelente ale unei companii. Nicio companie, indiferent de domeniu, nu va avea succes dacă angajații nu lucrează bine împreună și nu se simt valorizați și apreciați într-un mediu de lucru sigur și sustenabil.

Un mediu de lucru sigur și sănătos

Unul dintre cei mai importanți factori care contribuie decisiv la eficiența angajaților și echipelor este siguranța, fie că ne referim la păstrarea locului de muncă și a unui salariu motivant, sau cea a clădirii în care aceștia își desfășoară activitatea. În timpul și după pandemie, din ce în ce mai mulți angajatori au realizat importanța colaborării în echipă pentru succesul unei afaceri. Astfel, au început să investească pentru a asigura condiții cât mai bune și sigure de muncă, mai ales din punct de vedere al mediului în care angajații își desfășoară activitatea.

Un mediu profesional inovator și echilibrat nu înseamnă doar simple birouri, unde angajații își desfășoară activitatea pe pilot automat, ci este nevoie de o îmbunătățire a vieții profesionale din toate punctele de vedere. În acest context, YUNITY Park, proiectul de real estate revoluționar, inițiat de omul de afaceri Liviu Tudor, aduce suportul urban necesar în rutina unui angajat, care beneficiază astfel de un mediu de lucru la cele mai înalte standarde.

Facilități pentru starea de bine

Pentru companii, ultimii ani au reprezentat și conștientizarea faptului că motivația financiară nu este de ajuns pentru a avea angajați motivați și performanți. Sunt necesare mult mai multe beneficia pentru ca un angajat să își dorească să lucreze cu entuziasm și să contribuie la rezultatele bune ale companiei. De aceea, dezvoltatorii clădirilor de birouri și angajatorii își asumă din ce in ce mai mult responsabilitatea pentru starea de bine a angajaților.

Astfel, se implementează concepte și acțiuni menite să îi încurajeze pe angajați să se dedice obiectivelor commune, având la îndemâna spații de lucru nu doar funcționale și practice, ci care oferă în plus o mulțime de alte facilități: piscine, terenuri de sport, zone de agrement și spații de birouri confortabile și atrăgătoare.

Inovație și creativitate

În noua realitate la care am fost nevoiți să ne adaptăm, contează din ce în ce mai mult inovația și tehnologiile creative, care ne ajută să rămânem conectați indiferent de locul în care ne aflăm. Încurajarea performanței pe termen lung presupune de asemenea și oferirea de echipamente și conexiuni la platforme și sisteme care ajută la atingerea obiectivelor într-un mediu dinamic, caracterizat de noile avansuri tehnologice și digitale.

În birourile viitorului, creativitatea, confortul și tehnologia sunt interconectate și ajută la eliminarea frustrării angajaților, care au nevoie în viața profesională de zi cu zi de tehnologii avansate și sisteme computerizate care presupun intervenție umană minimă și mai puține activități de rutină.

Sustenabilitate și apropiere de natură

În ultimii ani, sustenabilitatea și protecția mediului se află din ce în ce mai mult pe agenda companiilor, iar angajații se implică în acțiuni de protejare a resurselor naturale și își doresc să lucreze în medii cât mai sigure, aproape de natură, cu respect pentru aceasta.

Sustenabilitatea nu reprezenta o prioritate în trecut, în special din cauza lipsei mijloacelor pentru a face acest lucru. Însă preocuparea companiilor pentru protecția mediului a dus la adoptarea de standarde de construcție și management al clădirilor, pentru a crea afaceri sustenabile, în care confortul angajatilor și protejarea mediului se află pe primul loc.

Birourile viitorului sunt cele în care angajații valoroși și motivați se simt în siguranță, respectați și ascultați. Există numeroase metode de a crea un mediu de lucru sustenabil, iar companiile își asumă din ce în ce mai mult implementarea acestor standard de siguranță și sustenabilitate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri