Coșul de fum are o importanță majoră, atât în ceea ce privește rezistența proiectului, cât și în ceea ce privește siguranța utilizatorilor. Numeroase incendii au fost cauzate de structura necorespunzătoare a coșului de fum, ceea ce se poate traduce prin nevoia de a îndeplini criterii clare pentru construirea și întreținerea acestuia.

Se poate spune, așadar, că un coș de fum este important? Fără doar și poate că se poate spune, iar motivele pentru care se poate afirma acest lucru se regăsesc mai jos, alături de câteva sfaturi care ar trebui urmate în realizarea acestuia.

Care este rolul pe care îl are coșul de fum?

Principalul rol al coșului de fum este acela de a direcționa spre exterior fumul, respectiv monoxidul de carbon din casă. Pentru a îndeplini cu succes acest lucru, coșul de fum trebuie să fie realizat în mod corespunzător: să reziste la temperaturi foarte mari, să fie realizat în mod corect din punct de vedere structural, să fie conceput în așa fel încât să ofere protecția necesară interiorului locuinței și locuitorilor săi.

Pe lângă aspectele care trebuie luate în considerare în construcția unor cosuri de fum, este important ca și întreținerea acestuia să se realizeze cu regularitate, deoarece un coș de fum care nu mai prezintă integritate sau care este blocat și nu mai permite gazelor și fumului să iasă ar reprezenta un real pericol pentru viața celor din locuință.

Cum trebuie să fie un coș de fum corespunzător?

Așa cum am precizat mai sus, un coș de fum trebuie să reziste la temperaturi mari și să aibă o structură corespunzătoare. De preferat ca atunci când alegi soluția potrivită pentru casa ta, să ai în vedere realizarea unui coș de fum profesional. Acesta este prevăzut, la modul ideal, cu o tubulatură ceramică din șamotă și este izolat cu vata bazaltica, în partea exterioară având mantale de beton. În acest fel, structura coșului de fum va asigura nu numai eficiența, ci și siguranța necesară pentru un sistem de evacuare corect și complet.

Întreținerea coșului de fum

Acest aspect este unul extrem de important, pentru că de el ține nu numai evacuarea eficientă a gazelor periculoase, ci și rezistența coșului în sine. Un coș de fum care prezintă fisuri nu reprezintă un pericol major pentru structura casei, deși acesta crește rezistența construcției, însă reprezintă un risc major pentru integritatea sa. Tocmai de aceea este important ca acesta să fie verificat, curățat și reparat, pentru o utilizare eficientă și sigură.

Sursa foto: https://www.canva.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri