Clădirile de birouri nu mai sunt doar spațiile în care companiile își strâng angajații să muncească împreună și să colaboreze, au devenit inclusiv un criteriu la care angajații se uită, iar cu cât o clădire oferă mai multe beneficii devine un avantaj pentru companiile care se luptă să recruteze dintr-un bazin de talente cât tot redus, este de părere Mike Hapoianu, Leasing Manager Portland Trust.

„De ce vine lumea la birou? Pentru că e accesul ușor, pentru retail, pentru partea de health. Pentru ESG, așa cum înainte se căutau clădiri verzi. Fiecare dezvoltator adaugă facilități spre beneficiul chiriașului, apoi al angajatului. De pildă, la J8, noi avem filtre HEPA, UV, la nivel de spital. Pui aceste lucruri la pachet și atunci angajatul vine la birou.

Întrebarea angajatului este acum: «Ce îmi oferi în plus ca să vin la tine?» De aceea companii investesc atât de mult în birou: pentru recrutare și retenție. Clădirea a devenit extrem de importantă și companiile se uită. Încercăm să devenim o parte din pachetul de beneficii pe care compania îl oferă angajatului, mai ales acum când este mai greu să faci recrutări, pentru că există un deficit de talente”, a mai spus Mike Hapoianu, în cadrul conferinței reConstruct 2022, organizată de Wall-Street.ro

Dezvoltatorii care au investit în proiecte pe termen lung au deja de câștigat

Acesta a dat exemplu noii clădiri J8 din zona de nord-vest a companiei, care artă că un set de dotări cât mai complet atrage lumea la birou. Totodată, investiția Portland Trust arată cât de mult poate schimba o zonă din oraș un astfel de proiect.

Vrem să aducem biroul în zona rezidențială. În zona J8, de pildă, o zonă neexploatată, rezidențială, acum biroul este acolo. Conceptul de oraș de 15 minute este tot mai vizibil de ceva timp, acum doar îl definim practic. Și vedem dezvoltarea ulterioară: vine un proiect, apoi se dezvoltă și zona.

Dezvoltatorii care de la început au avut în plan proiecte cu o viziune pe termen lung pentru beneficiul chiriașului, angajaților, au de câștigat acum. Chiriașul simte asta, fiindcă are un cost de operare mai mic. E o investiție pe care o faci pentru că vrei să oferi plusvaloare chiriașului. Dacă ai făcut asta din timp, acum ai de câștigat. Clădirile noastre, ale Portland Trust, au avut dintotdeauna tehnologie nouă, inovatoare de multe ori”, a mai spus Mike Hapoianu.

Potrivit lui, în J8 lumea a revenit într-un număr destul de mare la birou, pentru că au la dispoziția lor mai multe facilități în cadrul complexului, iar apropierea de gura de metrou Jiului este și ea importantă. Nu în ultimul rând, unele facilități din J8 au devenit de utilitate și pentru comunitatea din zonă, exemplele fiind sala de fitness de la World Class și magazinul Mega Image.

În momentul în care se creează și o zonă de sport, atrage foarte multă lume din jur. Or această zonă nu a avut până acum nimic, nici birouri, nici sport. Cei de la World Class au fost uimiți cât de bine au prins în proiectul nostru.

De asemenea, pentru cei ce vor să vină la birou, traficul e important. Vorbim despre conceptul de oraș de 15 minute. Pe de altă parte, J8 e și la 3 minute de Piața Presei Libere. E o zonă care se dezvoltă foarte mult”, a adăugat reprezentantul Portland Trust.

Conferința reConstruct 2022 – Încetinire sau creștere la puterea2? - a fost susținută de P3 Logistic Park, Colliers, Genesis Property, Storia.ro, Mindspace, EnelX, RPHI, Toff Dominium, Cometex, J8 Office Park, Liziera de Lac, Mobexpert, Maison Dadoo și Mousserie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri