Complexul de birouri Palas Campus Iași, în care grupul Iulius investește circa 120 de milioane de euro și în care vor lucra circa 3.000 de angajați ai Amazon, va fi inaugurat în primăvara anului viitor, în condițiile în care proprietarul proiectului anunță finalizarea construcției și trecerea la etapa de amenajare, care a urma să fie finalizată la spre sfârșitul acestui acestui an.

Potrivit reprezentanților Iulius Group, la momentul inaugurării, Palas Campus, format din șase corpuri de clădire, va pune la dispoziția chiriașilor circa 60.000 de metri pătrați, din care 54.000 vor fi dedicați spațiilor de birouri, iar 6.000 de mp vor fi pentru suprafețele de retail, fiind cel mai mare complex de birouri din România.

Totodată, reprezentanții companiei spun că la momentul inaugurării oficiale, toate suprafețele vor fi ocupate de chiriași, cel mai important fiind Amazon. Tranzacția prin care compania lui Jeff Bezos a închiriat spații de birouri în Palas Campus este poate cea mai mare tranzacție de pe piața de birouri din România, în condițiile în care Amazon România a avut nevoie de suprafețe suficient de mari pentru a acomoda aproximativ 3.000 de angajați.

Cei de la Iulius au mai spus că, pe lângă Amazon, în complex vor mai fi prezenți și alți 11 chiriași.

Complexul va oferi pe lângă spațiile de birouri și retail și o pistă de biciclete, de aproximativ 650 de metri. Totodată, pentru cei care vor veni cu bicicletele la birou, Iulius a alocat, în parcarea complexului, locuri de parcare pentru 500 de biciclete.

Investiția în parcarea subterană s-a ridicat la peste 33 de milioane de euro, iar pe cele două niveluri vor putea fi parcate 625 de mașini. Cei cu mașini electrice vor avea la dispoziție și puncte de încărcare.

Potrivit reprezentanților companiei, Iulius a investit peste 1,6 milioane de euro și în lucrări de infrastructura adiacentă, lucrările presupunând lărgirea și modernizarea a cinci străzi, dar și o construcția unei noi artere de conectare a două bulevarde importante din Iași.

Deși o parte dintre spații ar putea fi date în folosință pentru o parte dintre chiriași chiar de la începutul anului viitor, cei de la Iulius au spus că îl vor inaugura când toate spațiile vor fi amenajate după cerințele tuturor companiilor care se vor muta în complex, astfel încât să fi deschis pentru toți chiriași.

„Nu vrem să deschidem complexul doar pentru o parte dintre chiriași. Vom deschide când va fi gata pentru toată lumea. Estimăm că deschiredea va fi în prima parte anului viitor, cel mai probabil în luna martie”, a spus Sebastian Mahu, head of asset management la Iulius.

Potrivit lui, în etapa de construcție, pe șantier au lucrat în total în jur de 1.500 de muncitori, atât români cât și străini, cei mai mulți din zona Asiei, iar în perioadele cele mai active s-au aflat chiar și 500 de muncitori simultan.

Iulius amenajează și o terasă pe acoperiș, de unde angajații se vor putea bucura de panorama către Palatul Culturii din Iași, fiind plantați deja mai mulți copaci și amenajate spațiile care vor fi acoperite de verdeață. (Vezi imaginile în GALERIE)

Investiții totale de circa 310 milioane de euro în proiectele din Iași

Palas Campus este și prima investiție autohtonă care a primit un credit verde acordat de către International Finance Corporation, parte a Băncii Mondiale, pentru dezvoltare sustenabilă. Peste 5.000 de noi locuri de muncă vor fi create aici, impactul noului proiect fiind și la nivel de infrastructură și mobilitate urbană, prin investiții de 35 milioane de euro.

Investițiile totale ale grupului Iulius în Iași se ridică la aproximativ 310 milioane de euro, pe parcursul ultimilor 10 ani, compania dezvoltând în oraș și centrele comerciale Iulius Mall și Palas Iași.

Din totalul investițiilor, grupul Iulius a alocat 85 de milioane euro pentru construcția celei mai mari parcări subterane din țară (Palas Mall Iași), cu cinci niveluri și 2.500 de locuri, unei grădini urbane de 5 hectare, în modernizarea rețelei de utilități și lucrărilor de consolidare a clădirilor istorice din zonă.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri