IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă o finanțare de 72 de milioane de euro pentru construirea unui complex IT prietenos cu mediul, cu o suprafață de 60.000 mp în Iași, dezvoltat de Iulius Holding.

Clădirea va fi unul dintre cele mai mari complexe de birouri din țară și se înscrie într-un amplu efort al IFC de a contribui la construirea unei infrastructuri de afaceri ecologice, care să atragă investiții străine și să faciliteze diversificarea economiei românești, se arată într-un comunicat al instituție financiare.

IFC oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding aflată în proprietatea exclusivă a acestuia, o finanțare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea și exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăți din domeniul IT&C. Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii românești având sediul în România. Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare cu scopuri multiple, deținând un portofoliu divers de proprietăți în toată România.

Retail jobs

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies - Excelență în proiectare pentru o eficiență crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puțin 20% mai puțină energie și mai puțină apă decât clădirile obișnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

„Pentru Iulius este o onoare să poată beneficia de sprijinul unor parteneri puternici. Obținerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă și a politicilor operaționale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce privește investițiile internaționale”, a declarat Iulian Dascălu, președinte Iulius Holding.

Citeste si:
Iulius Holding se asociaza cu Atterbury Romania
Consiliul Concurentei a...

Noul complex va ajuta România să atragă și să rețină investitorii străini și afacerile acestora, oferindu-le spații de birouri moderne și ecologice. Investiția va intensifica activitățile economice și vor crește oportunitățile de angajare într-una dintre cele mai îndepărtate regiuni ale României.

„Suntem foarte mulțumiți de parteneriatul cu Iulius Holding căruia îi oferim asistență pentru a construi la Iași un complex de birouri ecologic, eficient din punct de vedere energetic și certificat EDGE. Această operațiune vine să sprijine obiectivele strategice ale României de a atrage investiții în locuri de muncă capabile să valorifice competențe digitale, de a încuraja dezvoltarea regională și de a funcționa în cadrul tranziției verzi”, a declarat Wiebke Schloemer, Director IFC pentru Europa și Asia Centrală.

Citeste si:
Globalworth împrumută 85 mil. euro pentru a-și „înverzi” clădirile...
Globalworth împrumută 85...

Până în prezent, IFC a investit 5,4 miliarde dolari în clădiri verzi de pe întregul mapamond, iar în cadrul programului EDGE au fost realizate economii de peste 220.000 tone de dioxid de carbon la nivelul a numeroase clădiri comerciale și rezidențiale. Sistemul de certificare EDGE dezvoltat de către IFC ajută dezvoltatorii de proiecte imobiliare să construiască în mod ecologic, ușor, rapid și cu costuri rezonabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F