Vila D. Ionescu, una dintre cele mai reprezentative clădiri din zona parcului Kiseleff, care este ticsită de monumente istorice, va fi scoasă la licitație, prețul cerut pentru „Palatul lui Sorin Ovidiu Vîntu” fiind de două ori mai mic decât valoarea estimată a imobilului.

Potrivit portalului executarilicitatii.ro, valoarea proprietății este evaluată la 19.970.482 lei (aproximativ 4 milioane euro), dar prețul solicitat de pentru această licitație este de 9.985.241,00 lei, circa 2 milioane de euro.

Proprietatea Imobilul este monument istoric și a fost construită în anul 1927, dar a fost renovată și reconsolidată de Sorin Ovidiu Vîntu în anul 2000, iar la ultima vizită, pe dinafară, clădirea arăta mai mult decât decent.

Vila D Ionescu(Foto: Wall-Street.ro)

Potrivit documentației de licitației, proprietatea este compusă dintr-un compus din:

  • teren în suprafață de 570,82 mp., (respectiv 579,78 mp conform măsurători),
  • construcțiile edificate pe acesta, respectiv:
    • CI - locuință cu o suprafață construită la sol de 273,49 mp., și
    • C2 - suprafață construită la sol de 76 mp formată din: apartament nr. 1 compus din subsol și parter; apartament nr. 2 situat la etajul 1 compus din patru camere de locuit cu nișa, camera de baie, bucătărie, cămară, două balcoane, la mansardă două camere și debara, pivniță la subsol; apartament nr. 3 situat la etajul 2 compus din: hol, patru camere cu nișă, camera de baie, bucătărie, două balcoane, trei terase, doua camere în turn, la mansardă două camere vis a vis una de altă și două camere debara, pivniță la subsol, si C2 garaj, cu o suprafață construită la sol de 76,00 mp., împreună cu cabina poartă, construcție neintabulată în Cartea Funciară, fără valoare distinctă.

Vila D Ionescu(Foto: Wall-Street.ro)

Palatul lui Vîntu se află pe strada Gheorghe Brătianu, în apropierea Ambasadelor Federației Ruse și Canadei.

Imobilul a fost deținut de firma Imobiliar Network 2002 SA, deținută de un offshore din Cipru, Stonecom Ltd, care era, de fapt, „imperiul imobiliar” sub care Sorin Ovidiu Vîntu își administra patrimoniul de clădiri.

Vila D.Ionescu a fost executată silit la cererea Băncii Transilvania, către care Imobiliar Network 2002 avea datorii. Acum este scoasă la licitație, pentru un preț de două ori mai mic decât evaluarea sa.

Vila D Ionescu(Foto: Wall-Street.ro)

Licitația va avea loc pe data de 28 iulie, la sediul Societății Profesionale de Executori Judecătorești Dobra & Căliman, în București Bdul. Libertății nr. 20 - 22, bl. 102.

Cei care vor să se înscrie la licitație trebuie să plătească o garanție reprezentând 10% din prețul de începere a licitației.

Palatul lui Vîntu

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri