În ultimul timp, proprietățile de lux din România sunt din ce în ce mai căutate. Clădirile rezidențiale ce se diferențiază prin proiecte sustenabile, design și calitate superioară au reușit să atragă atenția în mod deosebit persoanelor care pun accentul pe aceste detalii și care doresc să se bucure de locuințe de top din țară.

Standardele înalte, arhitectura și designul sunt printre principalele valori care amplasează o locuință într-o categorie de acest tip, iar tinerii tind să prefere în mod evident aceste opțiuni. Zona, construcția, dar și serviciile integrate oferite sunt, de asemenea, factori importanți ce îi determină pe români să opteze pentru o calitate superioară pentru propria locuință, indiferent de costurile acesteia.

Închirierea unei proprietăți de lux presupune o informare cel puțin la fel de precisă ca cea în cazul unei achiziții, iar criteriile de selecție sunt la fel de relevante. Iată mai jos câteva dintre caracteristicile esențiale de avut în vedere în privința unor proprietati de lux de inchiriat.

Zona

Cartierele rezidențiale sunt cele care vor prima în cazul închirierii unor proprietăți de lux, acestea oferind spații verzi, servicii de top, dar și accesul facil către zone de interes. Aceste elemente sunt esențiale pentru zonele premium din țară și atrag constant un număr mare de cumpărători.

În primul rând, este important ca locuința închiriată să fie într-o zonă apropiată de locul în care îți desfășori cel mai des activitatea de zi cu zi, pentru a simți cu adevărat ce înseamnă confortul.

Un alt aspect la fel de însemnat este ca zona să fie una liniștită și sigură din punct de vedere al unui risc seismic, dar și să asigure un număr potrivit de locuri de parcare. Toate aceste detalii sunt aspecte care au o mare relevanță pentru cei care doresc să închirieze locuințe de top în zone de lux ale țării.

Tot în apropiere este important să existe zone de relaxare, dar și parcuri. În general, spațiile verzi au început să fie foarte apreciate și au devenit chiar indispensabile în zonele de top.

Mobilierul și finisajele

Aceste două detalii fac o diferență uriașă atunci când vine vorba de o proprietate atent selectată, deoarece sunt lucrurile care atrag atenția, în mod special, la prima vedere. Este foarte important ca mobilierul să fie de înaltă calitate și să ofere casei un aspect vizual cât mai modern.

Designul este la fel de important pentru o astfel de locuință, noile modele fiind cele care pot încadra locuința în categoria celor de lux. Prima impresie pe care o ai în temporara casă este cea care cântărește enorm în luarea unei decizii și, tocmai de aceea, estetica primează.

Calitatea și modelul finisajelor actuale trebuie să fie superioare celor standard. Totodată, ele trebuie să fie și prietenoase cu mediul înconjurător.

Lumina

Nu mulți acordă importanță luminii atunci când închiriază o locuință, dar aceasta are un rol esențial, pe care toată lumea îl caută mai târziu. O casă luminoasă are puterea de a menține omul într-o continuă productivitate și într-o dispoziție cât se poate de bună.

Pe lângă sistemul inteligent de iluminat, este absolut necesară lumina naturală, care să aibă puterea să acopere o parte cât mai mare din fiecare cameră. Oricât de performant ar fi sistemul de iluminat, cu siguranță, este incomparabil cu lumina care vine direct de la sursă. Aceasta poate oferi întotdeauna o stare de bine și contribuie la frumusețea locuinței închiriate.

Acestea sunt doar trei dintre cele mai importante criterii de selecție a unei locuințe de top. Dacă proprietatea care se dorește a fi închiriată îndeplinește aceste criterii de bază, cu siguranță, le poate îndeplini și pe celelalte fără probleme.

Sursa foto: One United Properties

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri