Inginerii Preh România vor dezvolta viitorul automobilului în birourile din United Business Center (UBC) din Iași, unde au închiriat 4.500 mp, iar compania a anunțat că, odată cu mutarea în noul spațiu, va face și recrutări.

Filiala locală a furnizorului de componente auto va fi prezentă în spațiile de birouri din ansamblul mixt Palas Iaşi, dezvoltat de grupul IULIUS, începând cu al doilea trimestru al anului viitor.

O dată cu deschiderea noului centru de dezvoltare din UBC Iași, Preh îşi consolidează, astfel, operaţiunile din România şi prezenţa în capitala Moldovei, oraş în care dezvoltă, încă din 2017, componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor și echipamente pentru automobile electrice.

Preh are o istorie de mai bine de 100 de ani, fiind fondată în anul 1919, în Bad Neustadt a.d. Saale (Germania), iar din 2011 aparține grupului Joyson, Ningbo (China). Pe plan mondial, grupul Preh are peste 7.000 de angajați în sediile sale din Germania, Portugalia, Suedia, Mexic, USA, China şi România.

Retail jobs

Peste 150 de ingineri Preh vor lucra în birourile UBC din Iași

În noile birouri ale Preh România din UBC, care vor avea o suprafaţă de 4.500 mp, vor lucra peste 150 ingineri specializați în proiectare de sisteme, dezvoltare și testare software, hardware și mecanică, precum și managementul calității și dezvoltarea produselor din domeniul HMI (Human Machine Interface) și E-Mobility. Numărul acestora va crește până la peste 300 angajați, în următorii doi ani, compania recrutând în mod activ, pe toate disciplinele.

Pentru implementarea planurilor de extindere, Preh Iași a ales birourile UBC, atât pentru poziționarea centrală, proximitatea față de Universitatea Tehnică și calitatea spațiilor office, precum și pentru facilitățile disponibile angajaților prin prezența birourilor în ansamblul mixed-use Palas și oportunitățile de extindere viitoare.

Citeste si:
Credit record pe piața imobiliară din România - IULIUS obține 410...
Credit record pe piața...

„Orientarea programei universitare, existența cursurilor tehnice și laboratoarelor au arătat de la început că sunt cele mai bune condiții să găsim absolvenții de care avem nevoie în Departamentul de Cercetare și Dezvoltare și expansiunea viitoare. În retrospectivă, toate așteptările au fost îndeplinite și Preh Iași a crescut într-o parte indispensabilă a echipei noastre globale de cercetare și dezvoltare, într-un timp foarte scurt”, a declarat Jochen Ehrenberg, Chief Technology Officer Preh.

Noile așteptări privind condițiile de muncă, impuse de contextul global, necesită abordări inovative din partea companiilor, care constată că angajații au nevoi diferențiate. Unii doresc să lucreze de acasă, alții în regim mixt, iar alții exclusiv la birou, dar, în același timp, să fie aproape de viața orașului.

Citeste si:
Grupul Cimpress investește într-o companie cu origini românești
Grupul Cimpress, listat pe...

„Chiar dacă, în continuare, lucrul remote rămâne un trend, dacă vrem să avem rezultate și muncă creativă, tot este necesar să creăm un mediu bun pentru ingineri. Trebuie să se simtă confortabil, să le fie încurajată creativitatea, să comunice și să schimbe idei într-un birou adaptat, care să le permită toate acestea”, a declarat Charlie Cai, Chief Executive Officer Preh.

În ţara noastră, Preh are două centre de dezvoltare, la Iași și la Braşov, iar la Ghimbav operează și o fabrică, unde produce şi dezvoltă, din anul 2009, comutatoare pentru volane multifuncţionale şi sisteme de control al climatizării, precum și echipamente pentru mașini electrice pentru producători de autovehicule de talie mondială. Printre clienţii din portofoliul Preh se numără Audi, BMW, Daimler şi Porsche.

Citeste si:
Tudor Ionescu, CBRE: Productivitatea la birou nu mai este calculată...
Tudor Ionescu, CBRE:...

Preh România se alătură comunităţii de business din UBC, care include peste 10.000 de angajaţi şi mai bine de 50 de companii internaţionale, din domenii precum IT, Outsourcing, Call Center şi Automotive. Localizarea în ansamblul mixed-use Palas Iași facilitează accesul angajaţilor la toate serviciile necesare zi de zi, magazine, restaurante, parc și oportunităţi de entertainment, generând economie de timp.

UBC oferă peste 182.000 mp de spații de birouri clasa A în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca

United Business Center reprezintă rețeaua office dezvoltată de compania IULIUS la nivel naţional. Include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de aproximativ 182.000 mp (Iași – 7 clădiri, 75.600 mp; Timișoara – 4 clădiri, 80.000 mp; Cluj-Napoca - 3 clădiri, 26.200 mp), în care activează peste 80 de sedii de companii, cu mai mult de 20.000 de angajați. Toate clădirile sunt certificate LEED, fiind concepute și construite cu respectarea principiilor internaționale de eficiență și sustenabilitate.

Citeste si:
Bosch investește 250 de milioane de euro pentru extinderea...
Bosch investește 250 de...

Cele șapte clădiri de birouri UBC din ansamblul Palas Iaşi au devenit reperul de business al regiunii de nord-est și motorul economic care a generat creștere și a pus orașul Iași pe harta marilor companii internaționale.

La începutul anului 2023, polul de business din centrul Iașului va ajunge la peste 130.000 mp de spații de birouri green premium, odată cu inaugurarea Palas Campus, care va reprezenta cea mai mare clădire de birouri din România ca suprafață (54.000 mp office, 6.000 de retail).

Sursa foto: IULIUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F