Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările de construcție la proiectul imobiliare One Modrogan, dezvoltat de către One United Properties, rămân suspendate în urma ultimei decizii luate de Curtea de Apel București.

Proiectul despre care vorbește edilul general al Capitalei are în vedere construcția a trei blocuri rezidențiale cu aproximativ 45 de apartamente, pe un teren cu o suprafață de aproximativ 4.200 mp.

„Lucrările la constucția din Modrogan 1 rămân suspendate. Curtea de Apel București a respins cererea dezvoltatorului de suspendare a deciziei de oprire a lucrărilor. Am reușit să oprim speculațiile imobiliare ale vechii administrații.

În același timp, am aprobat în acest mandat zeci de cereri de dezvoltări urbane corecte pentru zona istorică a Bucureștiului. Este dovada faptului că lucrurile se pot face și altfel: legal și fără mutilarea spațiilor verzi sau a zonelor încărcate de istorie”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Anunțul a fost preluat și de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, oferind și detalii despre motivarea deciziei instanței de a suspenda lucrările la proiectul rezidențial dezvoltat de către One United.

„Instanța a decis că lucrările pentru complexul rezidențial One Modrogan rămân suspendate. Reamintesc că prin Decizia cu nr. 1987 din 8 iulie a Curții de Apel București a fost blocată ridicarea blocurilor de locuințe aflate în construcție în grădina vilei Filipescu-Brâncoveanu din București – sediul central al PNL.

În motivarea deciziei judecătorii explică şi necesitatea preveniţii pagubei iminente, executarea actelor administrative contestate prin continuarea lucrărilor de construire de către One Modrogan SRL va duce la reducerea spaţiului verde din Municipiului Bucureşti, dar şi la degradarea calităţilor urbanistice ale zonei protejate, ceea ce reprezintă o pierdere pentru patrimoniul cultural al Municipiului Bucureşti” a scris și edilul de la Sectorul 1.

Valoarea de dezvoltare a proiectului era estimată la 68,7 milioane de euro și ar fi trebuit finalizat în vara acestui an. Până la finele lunii mai a acestui an, dezvoltatorul semnase deja pentru prevânzarea a 79% dintre unitățile din complex.

Citeste si:
Nicușor Dan: Avem un val de câini abandonați de proprietari
Nicușor Dan: Avem un val de...

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri