Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea Dispoziției nr. 1454/20.07.2022 a primarului general Nicușor Dan, prin care se intenționa demolarea clădirii Cathedral Plaza, scrie Digi24.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în luna iulie că a semnat dispoziția de demolare a clădirii de birouri Cathedral Plaza din centrul orașului, construită ilegal și care se află într-o situația complicată încă din 2006, când abia începeau lucrările de construcție.

Reprezentanții proprietarului clădirii Cathedral Plaza au anunțat luni seara că „Tribunalul confirmă astfel argumentele proprietarului clădirii, în sensul că procedura de reautorizare demarată de acesta are, în mod firesc, prioritate”. „Suspendarea efectelor dispoziției Primarului General reprezintă o soluție firească și necesară într-un stat de drept, fiind conformă cu cele dispuse de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în decembrie 2018, când a respins cererea vecinilor ARCB de condamnare a Statului Român pentru întârzierea procedurilor de demolare, solicitate de aceștia fără drept”, declară reprezentanții companiei. Proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza anunță public că a înregistrat și o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția de desființare a clădirii de birouri emisă de acesta in data de 20.07.2022.

Proprietarul va solicita în instanța civilă, atât de la Municipiul București, cât și de la Nicușor Dan personal, daune echivalente valorii investițiilor sale.

„Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează să luam atitudine și să luptam cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja cladirea. Am decis în același context să înaintam mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din Romania cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic”, au adaugat reprezentanții companiei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri