Municipalitatea are 500 de litigii în domeniul urbanismului, majoritatea generate de autorizaţii emise de administraţiile precedente, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, relatează Agerpres.

"Avem în momentul de faţă 500 de litigii pe ceea ce înseamnă urbanism, generate în majoritate de autorizaţii emise în administraţiile precedente şi contestate de vecini. Pentru fiecare dintre litigiile astea avem angajate firme de avocatură şi acestea, la rândul lor, au angajaţi experţi în arhitectură, urbanism.

90 - 95% dintre documentaţiile pe care le verifică constată că sunt nelegale şi instanţele din aceste litigii, cam 50% din litigii, constată că vecinii au dreptate şi anulează sau suspendă autorizaţii sau documentaţii de urbanism. Resurse importante din direcţia noastră de urbanism sunt implicate în aceste 500 de litigii cu autorizaţii emise în 2007 şi prelungite în 2019", a explicat Nicuşor Dan, la o conferinţă de specialitate.

El şi-a exprimat speranţa că Planul Urbanistic General (PUG) va fi elaborat până la finalul anului 2023.

"Pentru Planul Urbanistic General vreau să vă informez că nu s-a mai lucrat, e o comandă din 2013, procesul s-a blocat în 2014, a fost o situaţie juridică extrem de încâlcită, a venit şi Curtea de Conturi, care ne-a spus să dăm înapoi universităţii 130 de milioane de lei, în condiţiile în care tot contractul e pe 18 sau 25 de milioane de lei. Am lămurit chestiunea aceasta juridică. Am început discuţia cu consorţiul condus de Universitatea de Arhitectură.

Sperăm să semnăm actul adiţional până la sfârşitul lunii octombrie, sperăm să avem elaborat Planul Urbanistic General până la sfârşitul anului 2023. (...) Pentru asta, ca să câştigăm timp, folosim studiile care s-au făcut. Pe de o parte, Banca Mondială a făcut pentru municipiul Bucureşti o documentaţie care se numeste Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană şi pentru asta a făcut diverse studii şi folosim, prin bunăvoinţa primăriilor de sector, studiile pe care dumnealor le-au făcut, la rândul lor, când au fost emise PUZ-urile de sector", a adăugat Nicuşor Dan.

Sursa foto: Primăria Municipiului București / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri