Producătorul de uși și decoruri de mobilier, Nett Front, are creșteri în vânzări de 20-30% pe an, de când utilizează platforma SeniorXRP de la Senior Software, reușind să realizeze producție de unicate la un timp și un cost cât al seriilor. Compania, care a înregistrat o evoluție spectaculoasă în ultimii ani, generează și operează zilnic comenzi de ordinul sutelor, fără erori, clienții plasându-și ușor comenzile în portalul din sistem, de unde sunt preluate automat în producție.

Nett Front, o companie din Mureș, folosește tehnologii moderne pentru a produce fronturi personalizate din MDF, vopsite sau înfoliate, la un cost și într-un timp cât al producției în serie.

Aceasta preia și operează zilnic sute de comenzi, susținută de SeniorXRP de la Senior Software - soft pentru managementul resurselor și al fluxurilor complexe de business.

În anul 2016, compania a achiziționat platforma SeniorXRP, care a fost integrată cu aplicațiile din producție folosite de Nett Front. Cu ajutorul automatizării, producătorul a înregistrat creșteri de 20-30% pe an în materie de comenzi și a reușit să-și tripleze cifra de afaceri, ajungând în 2021 la 13,5 milioane euro.

Parteneriatul cu Senior Software a susținut dezvoltarea continuă a companiei și a dus la obținerea de rezultate notabile, precum: creșterea acurateței datelor, reducerea timpilor de lucru, optimizarea operațiunilor bancare, gestionarea unui număr crescut de comenzi cu același personal etc.

Cu SeniorXRP, clienții Nett Front au trecut de la introducerea manuală a datelor într-un formular Excel și trimiterea acestuia prin e-mail sau fax, la plasarea comenzii din două clickuri și transmiterea în producție (producție de unicate) în câteva secunde, față de jumătate de oră cât presupunea anterior.

”SeniorXRP este incredibil de intuitiv și ne oferă un avantaj foarte mare. Ne ajută să luăm decizii rapide și concrete, la zi. Informația din sistem este cât se poate de clară și poate fi utilizată de oriunde, printr-un simplu click, reducând efectiv timpii de decizie. Una dintre cele mai importante realizări custom este modulul de comenzi, mai exact portalul self-service din SeniorXRP, unde clienții pot să introducă rapid comenzile direct în platformă, iar când parametri înscriși nu corespund, sistemul îi atenționează cu un pop-up. Comanda se introduce foarte simplu, e ca mersul pe jos. Avem clienți care introduc zeci de comenzi într-un timp foarte scurt, fără niciun fel de problemă. Simplitatea sistemului este una incredibilă. E o diferență de la cer la pământ. După ce au realizat cât de simplu este să plasezi o comandă, clienții ne-au menționat că nu se mai văd întorcându-se la vechiul mod de lucru. Generăm și operăm comenzi de ordinul sutelor aproape în fiecare zi, cu același număr de angajați. Avem un flux în creștere, de la an la an, de 20-30%, în materie de comenzi”, a specificat Matei Mircea, Manager Vânzări – Nett Front.

Cu ajutorul soluției de la Senior Software, Nett Front a automatizat o gamă largă de fluxuri de lucru din companie, atât din zona de producție, cât și din zona financiar – administrativă. Iată câteva procese care se desfășoară mult mai eficient datorită sistemului SeniorXRP:

  • Prelucrarea automată a comenzilor de client și lansarea acestora în producție
  • Listarea în masă a documentelor de business
  • Încărcarea și descărcarea automată a stocurilor
  • Gestionarea comenzilor de achiziție și realizarea automată a recepțiilor etc.

Datorită integrării sistemului cu celelalte aplicații utilizate de Nett Front, s-a realizat fluidizarea fluxului de informații din întreaga companie, ceea ce a permis conectarea proceselor de lucru și creșterea operativității în activitățile de zi cu zi (Vezi detalii în studiu de caz VIDEO).

”Avem informații legate de tot procesul de fabricație, de materialele folosite în procesul de producție, dar și informații legate de rotația stocurilor, de clienții noștri, de cerințele lor, atât pe partea de produse de marketing, cât și în ceea ce privește cerințele pieței.
Integrarea sistemului cu alte aplicații este destul de ușoară. Noi am integrat SeniorXRP cu trei mari softuri proprii: cel de optimizare a procesului de producție, cel de urmărire a producției și cel de ambalare și paletizare. Softul este compatibil cu sisteme bancare, de aceea am reușit să automatizăm plățile către furnizori și să procesăm extrasele bancare automat cu SeniorXRP”, a precizat Czink Melinda, Director Economic – Nett Front.

”Au trecut 6 ani și încă vedem că ne putem dezvolta împreună”

La începutul activității, Nett Front a folosit pentru scurt timp un program clasic de contabilitate, iar, mai apoi, un ERP mai simplu, pe care l-a schimbat după doar 3 ani, deoarece nu mai permitea gestionarea volumului de date în creștere. Mai departe, potrivit producătorului, pe parcursul a 7 ani, acesta a folosit un alt soft ERP, mai complex, însă care, de asemenea, a fost înlocuit fiindcă nu a mai fost dezvoltat pentru a corespunde ritmului de creștere al afacerii Nett Front.

De atunci, Nett Front utilizează SeniorXRP, o soluție de tip ERP flexibilă și scalabilă, concepută să funcționeze ca o platformă de dezvoltare. Cu o interfață intuitivă, sistemul include funcționalități extinse de ERP, CRM, Portal Self-Service și nu numai, perfect integrate, ce au la bază tehnologii de ultimă generație. Trecerea de la vechiul soft la platforma SeniorXRP s-a realizat automat, fără să fie necesară întreruperea activității producătorului și fără să afecteze clienții, Go Live-ul realizându-se de pe o zi pe alta, într-o singură noapte.

”Motivul principal pentru care am achiziționat SeniorXRP era flexibilitatea, dar și faptul că furnizorul s-a angajat să personalizeze sistemul după nevoile noastre. Am început cu speranța că peste 6 ani nu o să ajungem din nou în situația de a schimba softul și iată că au trecut acești ani și suntem în continuare mulțumiți de colaborare și încă vedem că ne putem dezvolta împreună”, a menționat Széll Andrea, Asistent Manager – Nett Front.

Despre Nett Front

Înființată în anul 2006, Nett Front este o companie din județul Mureș care produce uși și decoruri de mobilier înfoliate și vopsite, din material MDF, în mărimi atipice și standard, având inclusiv capacitatea de a onora și comenzi în serie. Nett Front a început ca o afacere de familie, cu 8 angajați și o suprafață închiriată de 1.200 mp, ajungând în prezent la un număr de 130 de angajați și la spații proprii de peste 10.000 mp.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor și dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondată în 2003, compania a realizat peste 450 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în cinci locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași, Timișoara) cu o echipă formată din peste 180 de angajați.

Sursa foto: https://seniorxrp.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri