Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie al Globalworth, îți extinde portofoliul prin investiția, alături de Global Vision, într-un proiect industrial și logistic cu o suprafață totală de 37,900 de metri pătrați în Târgu Mureș.

În urma acestei tranzacții, Globalworth este prezent în 7 orașe importante din România: Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara. Globalworth își continuă parteneriatul cu Global Vision, Târgu Mureș fiind a treia locație din cadrul parteneriatului, după dezvoltarea proiectelor Constanța Business Park și Chitila Logistics Hub.

Cu posibilitatea de a dezvolta până la 18.000 mp de spatiu de depozit, unități cu temperatură controlată, spații de birouri și sociale într-un proiect unic, se preconizează că Mureș City Logistics va fi finalizat si predat in Q1 2023.

Proiectul beneficiază de o locație strategică și de o conectivitate excelentă în ceea ce privește infrastructura. Situat la o distanță de 362 km de București (prin E60), 102 km de Cluj-Napoca (prin A3, E60 și E81) și 261 km de Borș, granița de vest cu Ungaria (prin A3 și E60), Mureș City Logistics beneficiază de drumuri, parcări și întreaga infrastructura necesară. Toate aceste caracteristici au atras deja o multinațională puternică, cu o poziție dominantă în industria sa, care va ocupa peste un sfert din suprafața totală.

„Strategia Globalworth se concentrează pe generarea de venituri și crearea de valoare, în primul rând printr-un portofoliu considerabil de birouri Clasa A și proprietăți logistice / industriale ușoare, o piață care a crescut puternic în ultimii cinci ani. Fiind deja prezenți în partea de vest, respectiv de sud-est a țării, am decis să ne extindem într-o zonă nouă: centrul României, Târgu Mureș fiind al 7-lea oraș important din țara noastră în care investim.

Prin urmare, am achiziționat, împreună cu partenerul nostru Global Vision, Mureș City Logistics, un proiect last mile în care intenționăm să dezvoltăm și unități cu temperatură controlată, o piață de nișă cu perspective foarte bune”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Mihai Zaharia, Director de Investiții în cadrul Globalworth Romania și Director Piețe de Capital în cadrul Globalworth Group.

Citeste si:
Cine sunt giganții mexicani care au preluat Vel Pitar
Cine este gigantul mexican...

„Având un parteneriat puternic cu Globalworth încă din 2019 (...) ne extindem portofoliul comun cu Mureș City Logistics, o opțiune de depozitare de ultimă generație pentru clienții activi în sectorul logistic și cel al industriei ușoare. În plus, este un punct de referință în creșterea pieței pentru întreaga regiune, un pilon important al afacerii noastre fiind contribuția la dezvoltarea comunităților locale”, a declarat și Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Prin cele mai recente investiții, Globalworth a devenit unul dintre cei mai mari proprietari de active logistice/industriale ușoare din România, cu un portofoliu de 368k mp GLA și 725,5k mp GLA care urmează a fi dezvoltați în etape.

Sursa foto: Globalworth

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri