Tencuiala decorativă este un material de finisare cu ajutorul căruia pot fi acoperite suprafețele de perete, indiferent de tipul acestora (interior, respectiv exterior). Alegerea tencuielilor decorative este dependentă de o serie de factori care se dovedesc a fi importanți, mai ales în contextul rezistenței și al durabilității. Dacă vrei și tu să îți amenajezi locuința folosind tencuiala decorativă, iată care sunt criteriile în funcție de care ar trebui să faci acest lucru.

Alege tencuiala decorativă în funcție de tipul acesteia

Există mai multe tipuri de tencuieli decorative, iar alegerea ar trebui să aibă în vedere recomandările constructorului sau pe cele ale proiectantului. Poți găsi tencuială decorativă pe piatraonline.ro, magazinul din care poți alege o multitudine de materiale de construcții de calitate, potrivite pentru lucrările de construire și amenajare a locuințelor.

Tipuri de tencuială decorativă pe care le poți alege sunt:

Tencuieli decorative siliconice

Aceste tipuri de tencuieli sunt cunoscute pentru faptul că au o permeabilitate relativ ridicată la vapori, lucru care se poate traduce prin faptul că sunt hidrofobe. Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să o dețină tencuielile, mai ales dacă acestea se folosesc la exterior.

Tencuieli decorative silicatice

Dintre toate tipurile de tencuieli, acestea au cel mai mare grad de permeabilitate la vapori. Aceste tipuri de tencuieli silicatice sunt speciale pentru exterior, deoarece oferă o bună rezistență la intemperii, o rezistență crescută la raze UV și o durabilitate foarte mare.

Tencuieli decorative minerale

Aceste tipuri de tencuieli sunt folosite cu precădere la interior și permit aerisirea zonelor de perete. În plus, ele oferă o largă paletă coloristică, perfectă pentru orice tip de cameră.

Alege tencuieli decorative în funcție de granulația acestora Și în această categorie, pot fi incluse mai multe tipuri de tencuieli decorative, iar dintre acestea poți alege:

  • tencuieli netedeㅡau o granulație mică; nu influențează aspectul;
  • tencuieli tip bob de orezㅡsunt unele dintre cele mai cunoscute și mai utilizate tipuri de tencuieli;
  • tencuieli striateㅡau granulație mare și aspect influențat de aceasta.

Alege tencuiala decorativă după preț și brand

Acest criteriu de selecție poate fi subiectiv, însă te poți documenta cu privire la branduri și magazine pentru a putea alege produsul potrivit. Este recomandat să aloci un buget suficient pentru a cumpăra tencuiala decorativă, însă în același timp să corelezi și prețul de caracteristicile produsului. Cel mai util este să cumperi tencuiala decorativă din magazine cunoscute care pun la dispoziție mai multe branduri, astfel încât să le poți compara. În acest fel, vei putea să îți faci o imagine corectă și concretă și vei putea alege produsul cu adevărat potrivit pentru tine.

Alege tencuiala în funcție de consum

Consumul este un criteriu relativ, deoarece acesta este dependent de tipul substratului și de condițiile de aplicare. În plus, trebuie să adaugi întotdeauna la consumul din fișele tehnice un surplus care să cuprindă pierderile și o marjă a consumului real de șantier. Orientează-te către tencuielile decorative care au consumuri medii pentru că au o capacitate suficient de bună de a acoperi substratul, dintr-o singură “mână”. Aspectul consumului depinde foarte mult și de granulația materialului, dar și de consistența acestuia. Tencuiala este un material de finisare cu un aspect deosebit care are rolul de a înfrumuseța spațiile, dar și de a le proteja. Rolul acesteia se extinde atunci când vorbim despre spații exterioare, deoarece este nevoie de protecție la intemperii, foc și șocuri mecanice.

Alege, așadar, tencuiala potrivită pentru casa ta luând în calcul aceste aspecte și solicită ajutorul specialiștilor ca să alegi cu ușurință produsele de finisare care îți vor înfrumuseța casa.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri