Cutremurul de 5,3, revizuit de la 5,6, produs la ora 2,11, in noaptea de vineri spre sambata, s-a resimtit puternic la Iasi, informeaza News.ro.

Mai multi oameni au sunat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta speriate, dar nu s-au inregistrat victime, sustin reprezentantii institutiei. Imediat dupa producerea seismului, mai multe persoane au scris pe facebook ca diverse obiecte au cazut din biblioteci, iar unele s-au spart.

”S-a simtit mai intai un huruit puternic, apoi blocul s-a miscat pe verticala, dupa care a urmat o alta miscare pe orizontala. Nu am avut timp sa iesim din casa, totul s-a petrecut rapid, a durat cateva secunde”, a scris o persoana pe Facebook.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,6, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri, anunta Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP).

Citeste si:

Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: Pixabay