“In urma cutremurului nu au fost efectuate apeluri la 112 de catre locuitorii judetului Dolj. Nu au fost inregistrate evenimente negative”, a declarat Florin Cocosila, purtatorul de cuvant al ISU Oltenia, potrivit News.ro.

De asemenea, nici la Telefonul Cetateanului, care apartine Primariei Craiova, nu s-au inregistrat solicitari.

“La telefonul cetateanului nu a sunat nimeni, deci pare ca in Craiova toata lumea e ok”, a comentat pe Facebook primarul din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, la scurt timp dupa producerea seismului.

Dupa primul mesaj, Lia Olguta Vasilescu a mai facut un comentariu pe Facebook, in care a descris ce a simtit in momentul in care a avut loc miscarea seismica.

Citeste si:

”Ce sentiment tampit! Te invartesti prin casa si nu stii daca sa pleci pe scari in pijama sau stai sa te imbraci”, a postat primarul din Craiova.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com. Cutremurul a fost urmat de o replica de 2,7 pe Richter, care s-a produs la ora 2,48, tot in zona Vrancea.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: AGERPRES FOTO