Cutremurul cu magnitudinea 5,3 produs in noaptea de vineri spre sambata s-a resimtit si la Craiova, fara sa se inregistreze apeluri la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU). Primarul Lia Olguta Vasilescu a comentat pe Facebook, la scurt timp dupa miscarea seismica, spunand ca a avut un ”sentiment tampit” si nu a stiut daca sa iasa din casa sau sa se imbrace.

“In urma cutremurului nu au fost efectuate apeluri la 112 de catre locuitorii judetului Dolj. Nu au fost inregistrate evenimente negative”, a declarat Florin Cocosila, purtatorul de cuvant al ISU Oltenia, potrivit News.ro.

De asemenea, nici la Telefonul Cetateanului, care apartine Primariei Craiova, nu s-au inregistrat solicitari.

“La telefonul cetateanului nu a sunat nimeni, deci pare ca in Craiova toata lumea e ok”, a comentat pe Facebook primarul din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, la scurt timp dupa producerea seismului.

Dupa primul mesaj, Lia Olguta Vasilescu a mai facut un comentariu pe Facebook, in care a descris ce a simtit in momentul in care a avut loc miscarea seismica.

”Ce sentiment tampit! Te invartesti prin casa si nu stii daca sa pleci pe scari in pijama sau stai sa te imbraci”, a postat primarul din Craiova.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Miscarea seismica s-a simtit pe intreg teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova.

Seismul s-a resimtit in Bucuresti, Iasi, Brasov, Galati si Craiova, dar si in Kiev, Vidin si Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com. Cutremurul a fost urmat de o replica de 2,7 pe Richter, care s-a produs la ora 2,48, tot in zona Vrancea.

De la inceputul anului au fost inregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie si 7 ianuarie, toate avand epicentrul in zona seismica Vrancea.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri