Casa marelui actor Constantin I. Nottara din bulevardul Dacia din Capitală a fost vândută, la aproximativ 6 ani după ce muzeul memorial al familiei a fost închis.

Potrivit unui comunicat remis de către Romania Sotheby’s International Realty, prețul de listare al proprietății a fost de 650.000 de euro, însă valoarea tranzacției și identitatea noului proprietar sunt confidențiale.

Sursa foto: Romania Sotheby’s International Realty

"Căminul Nottara" a fost construit în 1931, în plină perioadă modernistă în arhitectura bucureșteană, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a bulevardului Dacia.

Clădirea, realizată cu sprijin financiar din partea Sindicatului Artiştilor Dramatici şi Lirici, care a donat o sumă importantă, a fost construită de către arhitectul Victor Ștefănescu, în stil funcțional, cu influențe Art Deco.

Sursa foto: Romania Sotheby’s International RealtySursa foto: Romania Sotheby’s International Realty

Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B, imobilul beneficiază de 18 camere și 11 băi, având și un teren de 192 mp.
De-a lungul timpului, în imobilul de pe Bulevardul Dacia nr.2 a mai locuit și fiul acestuia, marele compozitor Constantin C. Nottara (1935-1951).

În anul 1956, în memoria celor doi mari artiști, la inițiativa Annei Nottara, soția lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I și C.C. Nottara, care a funcționat în imobil până în anul 2016.

Sursa foto: Romania Sotheby’s International Realty

„Casa Nottara reprezintă o clădire cu o valoare culturală incontestabilă, atât prin prisma notorietății de care s-au bucurat proprietarii casei, dar și datorită faptului că, timp de 60 de ani, cât timp a fost muzeu memorial, a oferit numeroase amintiri plăcute zecilor de mii de oameni care i-au călcat pragul”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

Descendent al unei vechi familii bizantine de origine greacă, Constantin I. Nottara (1859-1935) a fost una dintre marile personalități ale teatrului românesc.
S-a remarcat interpretând roluri importante precum: Lear și Hamlet din piesele lui Shakespeare, bătrânul medic din „Medicul în dilemă” de Shaw, Vlaicu din „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, Ion din „Năpasta” de Ion L. Caragiale și în alte roluri importante ale acelor vremuri.

Citeste si:
Clădirea fostei Ambasade a Nigeriei, scoasă la vânzare, la un preț...
FOTO | Vila Ionescu-Clejani,...

Sursa foto: Romania Sotheby’s International Realty

Sub îndrumarea lui a apărut o nouă generație de artiști, precum Tony Bulandra, Ion Manolescu, Maria Ventura sau Maria Filotti. Fiul actorului Nottara, Constantin C. Nottara (1890 – 1951), a fost unul dintre cei mai importanți compozitori români. Fost elev al lui George Enescu, Constantin C. Nottara a fost unul dintre membrii fondatori ai Societății Compozitorilor Români, și fondatorul Orchestrei Municipiului București (1929).

Sursa foto: Romania Sotheby’s International Realty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri