Există atât de multe lucururi pe care le putem realiza într-o locuință, fie ea o casă sau un apartament. Chiar și atunci când avem la dispoziție un spațiu ceva mai redus, fără a avea acces la o curte sau gradină, ca în cazul unei case, se găsesc o gramadă de lucruri pe care să le schimbam sau pe care să le îmbunătățim în interior iar în acest sens, avem nevoie de diferite materiale de construcție dar și de unelte, scule și echipamente potrivite sarcinilor pe care le avem în minte.

Frumusețea poate fi dată de orice, de la o simplă bucată de lemn până la un profil metalic. Dacă acestea sunt prelucrate și finisate corespunzător, mai că nimeni nu și-ar da seama ce originea și forma inițială a materialelor din care a fost realizat ceva, precum un obiect de mobilier sau o decorațiune. Important este ca pe lângă materiale și echipamente să avem la îndemână și ceva experiență și imaginație, dacă vrem ca rezultatele să fie unele cât mai bune.

Printre numeroasele materiale ce pot fi utilizate în a realiza obiecte ce pot fi utile sau a avea rol estetic într-o locuință se numără și metalul, de la fier până la oțel, aluminiu, cupru, și multe altele, care sunt disponibile pe piață, la prețuri accesibile. Acestea vin la rândul lor în numeroase forme, de la fire până la profile, țevi, tablă și așa mai departe. De la o firmă la alta sau mai bine spus de la un depozit de materiale la altul, putem găsi metalele ca și materiale de construcții sub anumite forme, așadar, pentru a obține ceea ce avem nevoie sau ce ne este mai util, trebuie să alegem un vânzător cu experiență, profesional.

Depozite de materiale există în multe orațe și alte zone ale țării, iar acestea oferă transport chiar și gratuit la comenzi ce ating anumite sume dar și oferte speciale, reduceri și așa mai departe. În multe împrejurări, precum balustrade, garduri și porți de acces, grilaje și așa mai departe, o utilitate foarte mare, cu o rezistență bună și de asemenea, la un preț accesibil, putem folosi tabla expandată. Aceasta este obținută prin realizarea de tăieturi, ochiuri asa cum spun unii specialiști, dintr-o bucată de tablă normala, lisă, cu ajutorul mașinilor speciale de expandare care pur și simplu realizează prin o serie de cuțite tăieturile din tablă.

Deși rezultatul obținut are un aspect asemănător unei plase de gard din sârmă împletită, tabla expandată este mult mai rezistentă, prezentând un aspect omogen și astfel, mai solid. Astfel, acestea sunt foarte utile pentru a fi incluse în sisteme de protecție, în locații precum spații comerciale, aeroporturi, diverse instituții și tot așa. Sunt foarte ușor de montat, prin sudare sau prin fixare cu șuruburi. În funcție de locație, de scop și de preferințe, pot fi alese table expandate de diferite grosimi și care să prezinte ochiuri la anumite dimensiuni. Acest aspect este foarte important acolo unde este vorba despre căi de evacuare, de aerisire sau protecție de echipamente. Un bun exemplu ar putea fi utilizarea tablei expandate pentru realizarea de containere de protecție pentru diverse echipamente, precum motoare, generatoare, instalații de apă, gaz, curent. Fiind vorba în unele cazuri de sisteme care degajă căldură, este nevoie de spații de protecție care să permită o bună evacuare a acesteia și în acest fel, funcționatea echipametelor la un nivel cât mai ridicat.

Citeste si:
Aglomerație pe Valea Prahovei. Ce rute alternative recomandă...
Minivacanța de 24 ianuarie...

Ca și în cazul altor materiale de origine metalică, și tabla expandată este foarte ușor de adaptat, modificat, întreținut și acolo unde este cazul, de înlocuit. Prin tratarea și vopsirea suprafeței cu diverse lacuri și vopsele, este asigurat un grad de protecție și rezistență mult mai mare la numeroși factori și totodată, un aspect mult mai plăcut. Comparativ cu alte materiale, nu este nevoie de o tratare atât de detaliată a suprafeței pentru vopsire, cele mai multe tipuri de vopsele și lacuri având o bună aderență pe suprafața lor.

Cei ce doresc să obțina produse de calitate și cu un preț cât mai bun pot alege tabla expandata si alte materiale constructii in Ploiesti la unul dintre cele mai bune magazine de profil din acest domeniu. La noi veți avea parte de o mare varietate de modele de tablă expandată, cu orice grosime și dimensiuni ale ochiurilor ați dori, foarte utilă pentru numeroase aplicații.

Citeste si:
Belgienii de la WDP vor să investească 50 mil. euro în panouri...
Belgienii de la WDP vor să...

Tabla expandată oferă așadar un aspect mult mai plăcut în multe situații, atât la interior cât și la exterior. Fie că o lăsăm în starea naturală sau o vopsim sau modificăm în anumite forme și direcții, ne va oferi de asemenea și rezistență și siguranța, acolo unde este vorba de exemplu despre balustrade, scări, căi de acces, în industria auto pentru mașini și utilaje de construcții, transport sau mare tonaj, industria navală și așa mai departe.

Pe lângă faptul că tabla expandată poate fi atât de utilă și procesul de obținere este unul rapid, simplu și cu costuri mult mai mici decât în cazul tablei decupate, de exemplu, unde rămân o grămadă de părți metalice care nu mai pot servi alt scop. În schimb, în cazul acestei table, nu numai că nu se pierde material însă de la o dimensiune actuală poate fi obținută o piesă cu o suprafață aproape dublă care să nu piardă din rezistență și care să nu aiba nici un preț mult mai mare. Nu ezitați ca de fiecare dată când aveți de realizat un nou proiect, să alegeți cele mai bune soluții și cele mai bune materiale.

Citeste si:
Consultanți: Investițiile imobiliare ar crește instant dacă am fi...
Consultanți: Investițiile...

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri