Dacă tocmai ați făcut pasul cel mare, vă felicităm și vă dorim să aveți o casă de piatră. În acest articol, vă vom da câteva sfaturi prețioase pentru ca aceasta să devină ceva real, nu doar o metaforă. Trăim în vremuri moderne, în care multe cupluri aleg să locuiască împreuna înainte de căsătorie, fie în chirie, fie cu părinții. Odată ce v-ați căsătorit și v-ați decis că veți merge pe același drum, va gândiți să vă creați un cămin al vostru, un loc care să fie „acasă” pentru noua familie.

Cum alegeți casa potrivită - iată câteva lucruri pe care să le luați în considerare

Evident că primul lucru la care vă gândiți este numărul de camere de care aveți nevoie. Pentru o familie de 2 persoane, un apartament cu două camere asigură un nivel optim de confort. Acum că am stabilit un punct de plecare, discută cu partenerul tău despre următoarele aspecte:

  • Plănuiți să aduceți pe lume un copil în viitorul apropiat? Dacă da, atunci ar fi bine să includeți o a treia cameră în planurile voastre.
  • Aveți deja un copil, dar doriți să măriți famila cu încă un membru? Vreți ca fiecare frate să aibă o camera individuală sau să doarmă împreună?
  • Aveți deja sau vă gândiți să cumpărați sau să adoptați un cățel? Dacă da, un animal de companie are nevoie de încăperi spațioase și poate chiar de o ieșire în curte, sau o mică grădină.
  • Stilul vostru de viață necesită o locuință cu mai multe încăperi dedicate anumitor activități? Aici menționăm: dressing, cameră de fitness, cameră de joacă pentru copii, atelier de lucru, birou pentru lucru etc.
  • Vă puteți descurca pentru o perioadă în una sau două camere, urmând să achiziționați ulterior o locuință mai spațioasă?

Trebuie să fiți atenți și la elementele de construcție cum ar fi: calitatea izolației termice, funcționalitatea sistemului de încălzire, instalațiile electrice și sanitare, alimentarea cu apă și gaze, canalizarea, calitatea materialelor folosite pentru stâlpii de rezistență, pereți și fundație. Cel mai simplu este să mergeți însoțiți de un specialist, care să evalueze casa înainte să o cumpărați.

Ce opțiuni de locuințe aveți dacă sunteți din Iași

  • Apartamente de vânzare în Iași

Puteți începe căutarea online, mai ales că platformele actuale de imobiliare vă oferă posibilitatea să aplicați o mulțime de filtre cum ar fi: numărul de camere, bugetul sau suprafața. Salvați anunțurile favorite din categoria „Apartamente de vanzare Iasi”, iar la final programați vizionări. O locuință nouă vă oferă avantajul alegerii finisajelor (faianță, gresie, parchet etc), iar odată ce acestea sunt finalizate, mai trebuie doar să achiziționați mobila și apoi vă puteți muta în casă nouă.

Apartamentele vechi au avantajul că pot fi deja renovate de proprietari, astfel încât nu e nevoie să așteptați ca echipa de construcții să facă finisajele. Dacă aveți un buget mai mic, atunci puteți căuta un apartament nu foarte modern, pe care să îl renovați voi.

  • Apartamente de închiriat în Iași

Închirierea este o variantă mai puțin presantă din punct de vedere financiar. Este, de asemenea, și cea mai rapidă variantă, întrucât mutarea se poate face imediat, iar locuința este deja utilată și mobilată. Un alt avantaj este faptul că aveți foarte multe variante de apartamente, în orice zonă a orașului. O idee este să începeți căutările în apropierea biroului sau poate chiar în apropierea casei părinților, rudelor sau a unor prieteni apropiați.

  • Case de vânzare în Iași

Industria imobiliară a evoluat foarte mult în ultimii ani și există numeroși dezvoltatori care au creat proiecte moderne și variate. Există vile individuale, lipite sau case tip duplex. Avantajul pe care îl aveți atunci când achiziționați o casă este faptul că beneficiați de propria grădină, de care vă puteți bucura atunci când vremea este frumoasă. În plus, veți avea și mai multă intimitate.

Locuința este un bun pe care îl achiziționați pentru o perioadă foarte mare de timp, poate chiar zeci de ani, așa că alegeți cu grijă, analizați bine ofertele și cereți ajutorul specialiștilor.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri