Bucătăria a căpătat funcții tot mai variate, pe lângă cele deja știute. Indiferent cât de mică sau mare este, cu puțină imaginație, o poți transforma într-un loc practic pentru gătit, dar, în același timp, și într-un spațiu de socializare, sau de ce nu, într-unul de muncă.

Descoperă, mai jos, cum poți avea o bucătărie practică, dar și modernă, prin câțiva pași simpli:

1. Mobilier compact și culori deschise pentru o bucătărie mică

O bucătărie mică te limitează din multe puncte, iar din nevoia de a avea toate lucrurile la îndemână, riști să aglomerezi spațiul. Înainte de a te gândi ce și unde să mai depozitezi, încearcă să regândești utilitatea spațiului, începând chiar de la culoarea mobilierului.

Optează întotdeauna pentru culori deschise pentru mobilă, draperie sau gresie și alege mobilă la comandă, cu dulapuri până în tavan, care să includă mai multe spații de depozitare. Un avantaj pentru mobila la comandă este că, fiind realizată după dorințele tale, îi poți oferi un aer modern, chiar și când bucătăria nu îți permite foarte multe idei de amenajare.

În ceea ce privește masa, varianta potrivită este una extensibilă de perete, pe care să o utilizezi doar atunci când ai nevoie. O altă variantă prin care să aduci valoare bucătăriei tale este un blat bucatarie care să te ajute să te joci cu imaginația, pentru a-l transforma în masă, dar, totodată, să-l poți integra într-o mobilă modulară.

2. Bucătărie open space multifuncțională

Când spațiul îți permite, îți poți transforma întreaga casă pornind de la bucătărie. În ultima perioadă, amenajarea open space a bucătăriei este câștigătoare, datorită ambientului pe care îl oferă, dar și spațiului larg și multifuncțional.

Bucătăria open space poate fi transformată cu ușurință și în biroul de acasă, mai ales când îți dorești ca în micile pauze de la muncă să gătești ceva rapid. Masa obișnuită care se regăsește în fiecare bucătărie poate fi adaptată sau înlocuită cu o insulă, care să fie și locul de gătit. În colțul unde știi că nu ajunge mirosul de mâncare, îți poți crea un loc creativ de muncă, dar și un spațiu pentru întâlnirile cu prietenii. Prin îmbinarea acestor elemente, obții un spațiu practic, dar și modern pentru bucătăria ta.

3. Depozitează obiectele în sisteme de organizare speciale

Sistemele de organizare te pot ajuta să ai un spațiu aerisit, practic, dar și modern, în același timp. Ai putea să le așezi în funcție de accesibilitate sau să găsești un loc pentru fiecare în parte, fără a fi nevoie să le ascunzi în debara.

Decât să ai toate alimentele în pungi, mai bine le pui în borcane cu ilustrații sau în unele special create pentru depozitarea alimentelor. Apoi, le poți așeza pe un raft lângă aragaz sau în orice alt loc la vedere. Nu doar că vor fi ușor de accesat, dar vor face parte dintr-un design aparte pentru bucătăria ta.

Procedează la fel și pentru depozitarea pâinii, a cuțitelor sau a electrocasnicelor mici pe care le folosești zilnic. Cât timp sunt organizate într-un mod mai special, vor schimba întregul aspect al bucătăriei, dar vor oferi și ușurință în utilizare și accesibilitate.

4. Alege culorile cu grijă

Indiferent de ce alegi pentru amenajare, pune accentul pe culori, fiindcă ocupă un rol important în bucătăria ta.

  • Albul oferă senzația de spațiu mai mare, dar în același timp, aduce și mai multă luminozitate.
  • Griul se potrivește de minune într-o bucătărie modernă sau vintage, dar și pentru a aduce un aspect industrial.

Pentru un aspect modern, poți alege griul pentru mobilier, iar pentru celelalte obiecte de decor și pentru electrocasnicele, albul. Pentru o temă liniară, scaunele și masa pot fi, de asemenea, tot în nuanțe de gri.

Sunt o mulțime de moduri prin care îți poți amenaja bucătăria, pentru a crea un spațiu practic, dar în același timp modern, care să te facă să îi uiți rolul de bază. Poți aplica oricând ideile prezentate mai sus, pentru a aduce o schimbare în bucătăria ta.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri