Cererea pentru amenajarea apartamentelor pentru închiriat sau de vacanţă a înregistrat o creştere de 30% în acest an faţă de anul 2022, românii din străinătate fiind cei mai interesaţi de serviciile de design interior, arată o analiză de profil, citată de Agerpres.

"Tot mai mulţi proprietari de locuinţe solicită servicii de amenajare interioară la cheie şi preferă să nu fie prezenţi pe şantier, investind de la 30.000 euro la peste 100.000 euro în amenajarea proprietăţilor pentru închiriat sau de vacanţă. Astfel, cererea pentru servicii de amenajare interioară la cheie este în creştere accelerată, fiind cu 30% mai mare în acest an faţă de 2022", arată analiza realizată de o companie de arhitectură şi design interior din România.

Peste 40% dintre solicitanţi sunt români stabiliţi în străinătate în toate colţurile lumii, de la New York, la Orientul Mijlociu, la Europa, care amenajează apartamente pentru închiriere sau locuinţe de vacanţă din ţară.

O parte importantă dintre cererile de amenajări la cheie vine şi de la beneficiari care locuiesc în România, în alte localităţi decât proprietatea pentru care cer servicii de design interior, dar care nu au timp şi dorinţa să gestioneze un astfel de proiect.

"Amenajarea locuinţelor este o tendinţă în continuă creştere (...). Creşterea dobânzilor şi a preţurilor proprietăţilor din ultimii ani alimentează cererea pe piaţa de închirieri, iar concomitent creşte şi cererea pentru amenajarea locuinţelor care urmează să fie date în chirie.(...). Aproximativ 35% din totalul proiectelor de amenajare interioară sunt realizate la cheie, deci un segment semnificativ şi în continuă creştere (...)", explică Sorana Leru, co-fondator şi arhitect de interior în cadrul MiSo Architects.

În cele mai multe cazuri, proprietăţile amenajate pentru închiriere sunt studiouri, apartamente de 2-3 camere, duplexuri sau case cu terase şi curte. Amenajarea la cheie a unui apartament de închiriat poate dura între 3 şi 8 luni, în funcţie de stadiul la care este preluat spaţiul şi complexitatea designului dorit. Costurile amenajării pornesc de la 30.000 de euro şi depăşesc de multe ori 100.000 de euro în funcţie de complexitatea designului, profilul chiriaşilor doriţi şi implicit valoarea chiriei vizate.

Sursa foto: MiSo Architects

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri