Cetăţenii străini au cumpărat anul trecut aproximativ 8.000 de locuinţe în Ungaria, depăşind precedentul record de 7.300 de locuinţe cumpărate în anul 2018, informează agenţia de presă MTI citând date furnizate de Institutul central de statistică (KSH).

Germanii au fost de departe cel mai mare grup de cumpărători străini, achiziţionând 2.127 de locuinţe în Ungaria. Aproape jumătate dintre cumpărătorii germani au achiziţionat o locuinţă în judeţele Somogy sau Zala, ambele de la graniţa de vest a Ungariei. În medie, un cumpărător german a plătit 29,1 milioane de forinţi pentru locuinţa sa din Ungaria, conform Agerpres.ro.

Pe locul al doilea se situează slovacii, care anul trecut au cumpărat 1.042 de locuinţe în Ungaria. În cele mai multe cazuri slovacii au cumpărat locuinţe în judeţele de la graniţa Ungariei cu Slovacia (Borsod-Abaúj-Zemplén şi Gyor-Moson-Sopron) şi au plătit în medie suma de 27,9 milioane de forinţi. În plus, aproape două treimi din cumpărătorii de case slovaci sunt în vârstă de cel puţin 65 de ani.

Cetăţenii chinezi, care în urmă cu un an erau pe locul al doilea în topul celor mai mari cumpărători străini de locuinţe în Ungaria, au cumpărat în 2022 un număr de 814 proprietăţi rezidenţiale, dintre care 94% în capitala Budapesta. Însă cumpărătorii chinezi au plătit, în medie, 63,3 milioane de forinţi pentru locuinţele pe care le-au achiziţionat.

Pe locul patru se situează românii, care anul trecut au cumpărat 750 de locuinţe în Ungaria, urmaţi de britanici cu 690 de locuinţe şi austrieci cu 462 de locuinţe cumpărate în Ungaria.

Sursa foto: Raketir / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri