Grupul paneuropean M Core intră oficial pe piaţa din România cu cea mai mare tranzacţie a sa de până acum - o investiţie de aproape 219 milioane de euro în 25 de parcuri de retail.

Potrivit unui comunicat al companiei, acordul a fost finalizat pe 6 decembrie şi prevede ca M Core să achiziţioneze un portofoliu de retail de 132.000 de metri pătraţi de la Mitiska REIM. Grupul va deveni astfel unul dintre cei mai mari proprietari de pe piaţa de retail din România. În această tranzacţie, M Core a fost asistat de compania de consultanţă imobiliară iO Partners.

Cea mai mare tranzacție din regiune în 2023

"Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu proprietati într-o singură ţară din 2023 în Europa Centrală şi de Est. Astfel, reprezintă un puternic vot de încredere pentru piaţa din România şi confirmă rolul in crestere al M Core în regiune. Tranzacţia demonstrează capacitatea iO de a ne sprijini clienţii să navigheze intr-un context de piaţă complex şi să profite de oportunităţi", a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets iO Partners.

Proprietăţile achiziţionate de M Core sunt localizate în 24 de oraşe din toată ţară, inclusiv în Arad, Iaşi sau Bucureşti. Cele 25 de centre retail oferă un mix variat de chiriaşi, incluzând branduri internaţionale de renume precum Deichmann, Pepco, KFC, Lidl şi H&M.

Printre parcurile de retail achiziţionate se numără şi Shopping Park Pipera Plaza, care are o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp GLA şi 35 de unităţi, inclusiv chiriaşi ca Starbucks, Jysk sau furnizori naţionali de servicii.

Din portofoliul achiziţionat face parte şi Shopping Park Mediaş, cu o suprafaţă închiriabilă 9.089 mp GLA şi 16 unităţi, inclusiv lanţul european de supermarketuri Kaufland.

M Core vrea să să investească și mai mult în România

Lansarea M Core în România reprezintă următorul pas în viziunea de extindere a grupului imobiliar. Compania este condusă de cei doi co-CEO M Core România, Sebastian MacDonald-Hall şi James Fife.

Potrivit comunicatului, odată cu recenta achiziţie, Sebastian MacDonald-Hall subliniază că M Core este pregătită să-şi întărească prezenţa în regiune, aliniindu-se la obiectivul întregului grup de creştere strategică. Astfel, M Core intenţionează să-şi consolideze portofoliul românesc prin investiţii constante, pentru a replica abordarea de succes implementată în Marea Britanie, Franţa, Germania şi Polonia.

Lansarea M Core în România reprezintă următorul pas în viziunea de extindere a grupului imobiliar. Compania este condusă de cei doi co-CEO M Core România, Sebastian MacDonald-Hall şi James Fife.

"Sunt încântat să anunţ prima achiziţie de portofoliu a M Core în România. Pentru noi, România are o semnificaţie strategică şi prezintă oportunităţi solide de investiţii, iar această tranzacţie marchează un moment esenţial pentru grupul nostru. Pentru a asigura succesul nostru în România, am adus o echipă cu experienţă, dedicată gestionării acestor investiţii. Aceasta nu va oferi doar servicii excepţionale, ci îşi propune să cultive parteneriate de durată cu business-uri şi comunităţi din regiune. Extinderea M Core în România reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea grupului, întărind strategia noastră orientată spre viitor şi încrederea în piaţa locală. Pe măsură ce continuăm să ne lărgim portofoliul, angajamentul nostru de a oferi excelenţă în servicii şi de a ne implica în comunităţile locale rămâne neclintit", a afirmat Sebastian MacDonald-Hall, M Core Chief Investment Officer (Europa) şi co-CEO M Core România.

La rândul său, James Fife, Chief Executive Officer al LCP în Polonia, parte a M Core şi co-CEO al M Core România, a precizat că, pe măsură ce grupul se va extinde, sustenabilitatea activelor şi integrarea comunităţilor vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare.

"După o perioadă extinsă de analiză a oportunităţilor din pieţele emergente, sunt încântat să mă alătur lui Sebastian MacDonald-Hall în lansarea portofoliului nostru din România. Prin intrarea pe piaţa românească, putem să ne diversificăm portofoliul şi să generăm noi oportunităţi pentru a stabili relaţii puternice de business la nivel naţional. Pe măsură ce căutăm să ne extindem şi în 2024, sustenabilitatea activelor şi integrarea comunităţilor vor rămâne punctele cheie în strategia noastră de dezvoltare. În această perioadă de expansiune continuă, M Core a colaborat cu Oliver Fraser-Looen pentru a identifica oportunităţile de investiţii şi pentru a sprijini planurile de expansiune ale colectivului", a adăugat el.

"Acesta este un moment cheie pentru grupul M Core, deoarece acesta continuă să realizeze investiţii dinamice şi să se extindă şi în alte teritorii din Europa. Cu o experienţă de peste 35 de ani în investiţii pe piaţa imobiliară comercială, M Core se află într-o poziţie privilegiată pentru a continua să identifice oportunităţi de achiziţie a căror valoare să o maximizeze în timp", a spus şi Oliver Fraser-Looen.

Concomitent, M Core s-a extins şi pe piaţa iberică prin deschiderea sediului său din Madrid, precum şi prin finalizarea unei investiţii de 30 de milioane de euro în parcul comercial Quadernillos. Acesta a fost achiziţionat de Proudreed, parte din M Core, în parteneriat cu BPN Capital Partners, marcând primul activ iberic care se alătură portofoliului de 6 miliarde de euro al grupului din Europa.

Această expansiune la nivel european reprezintă încă un moment important pentru dezvoltarea M Core, deoarece grupul imobiliar caută în mod activ oportunităţi de achiziţii pentru a-ş atinge obiectivul de a face investiţii în valoare de 1 miliard de euro la nivel european.

Sursa foto: Square7.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri