Primăria Sectorului 2 finanţează, din bugetul local, restaurarea clădirilor monument istoric aflate în proprietate privată din această zonă administrativ-teritorială, a anunțat instituția într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, demersul vine în sprijinul proprietarilor monumentelor istorice ce nu deţin resurse financiare suficiente pentru a restaura imobilul din venituri proprii, prin urmare va fi analizată şi ultima situaţie financiară anuală a solicitantului.

Costurile lucrărilor de protejare şi de intervenţie asupra monumentelor istorice vor fi acoperite, parţial sau integral, individual sau prin cofinanţare, în funcţie de punctajul obţinut de imobil în urma evaluării, dar şi de grupa din care acesta face parte.

Unele imobile se află într-o stare avansată de degradare şi pot reprezenta un pericol, din cauza riscului de prăbuşire.

"Aceste faţade vor putea fi refăcute din bugetul local, cu câteva condiţii: proprietarii trebuie să aibă documentele pentru monumentul istoric, trebuie să aibă expertiză că nu există risc seismic şi să aibă un proiect. În baza acestor documente pot primi o finanţare de la Primăria Sectorului 2. (...) Nu primăria derulează lucrările, ci proprietarii. Primăria doar le finanţează, aşa că totul ar trebui să meargă mai bine din punct de vedere birocratic", a declarat edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Finanţarea va fi acordată cu respectarea cumulativă a mai multor condiţii de eligibilitate, printre care acelea că imobilul trebuie să figureze pe lista monumentelor istorice din Bucureşti a Ministerului Culturii, să nu fie ipotecat, sub sechestru sau să constituie obiectul unui litigiu.

Sursa foto: Facebook / Clădiri din București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri