Nannete va investi 87 mil. euro in constructia a 900 de apartamente in nordul Capitalei

Compania de dezvoltare imobiliara Nanette Real Estate Group a semnat un acord de principiu pentru achizitia unui lot de teren in zona de nord a Capitalei, unde urmeaza sa construiasca in urmatorii doi-trei ani, aproximativ 900 de apartamente.

Nanette a achizitionat terenul prin intermediul unei subsidiare semnand mai intai un precontract pentru achizitia unui lot cu o suprafata de 31.000 metri patrati in nordul Bucurestiului. Potrivit dezvoltatorului terenul se afla intr-o zona in care in prezent se mai lucreaza si pentru constructia altor complexe imobiliare, iar Nanette estimeaza ca va construi in zona circa 900 de apartamente care vor ocupa o suprafata construita de 90.000 metri patrati.

"Bucurestiul este un oras dinamic cu o crestere rapida si cu o cerere foarte mare de locuinte de calitate pentru clasa medie a populatiei. Nordul Capitalei reprezinta o locatie excelenta pentru astfel de proiecte imobiliare si ne asteptam ca cererea pentru apartamente sa fie in continuare destul de mare", a declarat presedintele Nanette, Shaul Lotan.

Compania de dezvoltare imobiliara sustine ca investitia totala in constructia celor 900 de apartamente se va ridica la 87 milioane de euro si spera sa obtina 123 milioane de euro din vanzarea locuintelor. Dezvoltatorul imobiliar se asteapta ca Lehman Brothers Real Estate Partners, firma cu care Nanette a colaborat la realizarea mai multor proiecte, sa isi exercite dreptul de a achizitiona 50% din acest proiect.

Acesta este cel de-al treilea proiect al companiei in Bucuresti si cel de-al cincelea in Romania. Nanette Real Estate Group a mai achizitionat un lot de teren in zona Savinesti, pentru care a platit 1,27 milioane euro si unde vor fi ridicate, in urmatorii doi ani, 400 de apartamente. Compania de dezvoltare imobiliara sustine ca investitia totala se va ridica la 23 milioane de euro si spera sa obtina 30 de milioane de euro din vanzarea locuintelor.

Nanette a cumparat in acest an in Bucuresti, un teren cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, situat in zona Lacul Morii, unde intentioneaza sa construiasca alte 300 de apartamente, investitie de 29 de milioane de euro. Compania estimeaza ca va obtine 37 de milioane de euro din vanzarea acestor apartamente. Dezvoltatorul imobiliar a anuntat recent ca va achizitiona doua terenuri cu o suprafata totala de 23.000 de metri patrati si in Timisoara, unde va construi doua proiecte rezidentiale, iar investitia se va ridica la 48 milioane euro.

Compania a suplimentat recent cu 38 milioane de euro fondul de investitii pentru proiectele din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, in urma cresterii valorii obligatiunilor la bursa. Banii vor fi directionati pentru a finanta investitiile companiei din Romania, Polonia, Ungaria si Croatia. Compania e detinuta in proportie de 49% de dezvoltatorul imobiliar olandez Nanette Real Estate Group, iar din iunie 2006 a fost listata pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra. Compania este prezenta pe pietele din Polonia si Ungaria, iar peste 75% dintre investitiile realizate pana in prezent fiind realizate in orasele poloneze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri