Dezvoltatorul israelian Carmel Investments Group (CIG) are planificate investitii de 400 milioane de euro in patru proiecte rezidentiale din Romania, primul fiind Green Vista, un ansamblu cu 229 de locuinte, situat in zona Pipera, ce va fi livrat in octombrie anul viitor, a anuntat ieri compania.
„Avem in dezvoltare 3.000 de unitati, in care vom investi 400 milioane de euro. Am inceput investitiile in Romania in anul 2005 si am ales segmentul rezidential pentru ca aici cererea este foarte mare comparativ cu oferta. In trei ani, am ales patru terenuri pentru dezvoltarile noastre si nu vrem sa ne grabim, deoarece intentionam sa ramanem in Romania pe termen lung”, a declarat Jacques Beer (foto), CEO si presedinte al companiei CIG.

Ansamblul Green Vista este situat in zona nordica a Bucurestiului, vizavi de Scoala Americana si se desfasoara pe o suprafata de 9.130 mp, avand o suprafata totala construita de 37.500 mp, ce include si 3.000 mp de terase. Investitia in acest proiect este de aproximativ 30-35 milioane de euro, la care se adauga valoarea terenului, de 15 milioane de euro.

Complexul cuprinde trei cladiri cu zece, respectiv 11 etaje fiecare, cele 229 de apartamente avand de la doua pana la cinci camere, studiouri si penthouse-uri, iar preturile pornesc de la 1.350 euro pe mp plus TVA si ajung pana la 2.000 euro pe mp pentru un penthouse.

„Am inceput lucrarile de constructii in august 2007 si am vandut deja 30 de apartamente. Dintre acestea, 10 au fost cumparate de Cefin Group. Nu putem spune cati dintre clienti sunt investitori si cati sunt cumparatori finali, insa din cate se observa, in ultima perioada, procentul de cumparatori finali este in crestere”, a afirmat CEO-ul CIG.

Antreprenorul proiectului este Consola Grup, una dintre cele mai mari companii de constructiui din Romania, cunoscuta pentru implicarea in proiectele: Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, Bucharest Airport Tower, Sema Parc sau Bucharest West Logistic Park.

Partenerul financiar al CIG pentru ansamblul Green Vista este Alpha Bank, ce va finanta doar constructia, nu si achizitia terenului, iar agentul exclusiv de vanzari este compania de consultanta imobiliara Euroest.

Al doilea proiect al dezvoltatorului in Bucuresti este Pipera Boulevard, un ansamblu rezidential cu opt blocuri si 1.000 de apartamente, ce se desfasoara pe o suprafata de 32.100 mp si are o suprafata totala construita de 100.000 mp. Lucrarile de constructie vor incepe in noiembrie 2008 si vor fi finalizate la sfarsitul lui 2013.

Otopeni Villas este un alt proiect anuntat in bucuresti, de dimensiuni mai mici, ce se desfasoara pe o suprafata de 21.700 mp si va cupride 50 de vile, a caror constructie va incepe in februarie 2009.

Cel mai mare proiect al CIG este Hill Top, un ansamblu rezidential cu 1.500 de locuinte, amplasat in cartierul Buna Ziua din Cluj. Hill Top se desfasoara pe o suprafata de 71.000 mp si va avea o suprafata totala construita de 180.000 mp. Lucrarile de constuctie vor incepe in august 2008 si se vor incheia la sfarsitul anului 2013.

“In ceea ce priveste investitiile grupului, nu este vorba de principii deja stabilite, ci de cererea de piata, iar pe segmentul rezidential se inregistreaza cea mai mare cerere. In cadrul proiectului din Cluj, vom avea si un mic centru comercial, acelasi lucru putandu-se intampla si in cadrul ansamblului Green Vista, daca acest lucru se va dovedi util”, a explicat Jacques Beer.

Potrivit acestuia, CIG va dezvolta si alte proiecte, dupa Bucuresti si Cluj urmand noi orase, insa este prea devreme pentru a anunta un al cincilea proiect.

„Nu ne grabim, luam in calcul criterii economice, nivelul de dezvoltare al orasului, cererea si oferta deja existenta. Insa vom continua dezvoltarile si nu avem in plan sa ramanem concentrati doar pe rezidential, ci si pe alte segmente, precum office sau centre comerciale”, a adaugat Beer.

Carmel Investments Group este o companie publica,infiintata in anul 1978 in Israel si controlata de familia Beer, fiind listata la Bursa de la Tel Aviv. Jacques Beer detine o participatie de 85% din companie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri