Compania mixta romano-italiana Extenso, dezvoltatorul proiectului imobiliar Sara Sea View din statiunea Olimp, va investi peste patru milioane de euro in construirea unui nou sediu in zona de nord a Bucurestiului si are in plan pentru anul 2009 alte proiecte imobiliare, potrivit dezvoltatorului.
"In planurile de dezvoltare ale grupului a fost inclusa, pentru anul acesta si inceputul anului viitor, constructia unui nou sediu in zona de nord a Bucurestiului. Noua constructie va include, pe langa cei 3.000 metri patrati de birouri “inteligente”, 2.600 metri patrati de spatii de depozitare, magazine de prezentare pentru toate brandurile din portofoliul Extenso (precum Lotto, Stonefly, Gas Jeans, Myrtha Pools etc.) si spatii special destinate Echipei Extenso", a declarat managerul companiei Extenso, Mirela Rosca, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei, grupul Extenso este intr-o continua dezvoltare, atat in domeniul sportswear si fashion, cat si in ceea ce priveste proiectele de real estate.

"In prezent, in portofoliul Extenso exista un numar de terenuri achizitionate ce servesc ca suport pentru proiectele viitoare, al caror start de implementare se va da in anul 2009", a mai spus Rosca.

Extenso reprezinta un joint-venture romano-italian, specializat in distributia din zona sportului si a modei. Infiintata in 1995, Extenso a debutat pe piata din Romania ca unic distribuitor al marcii Lotto (articole si echipamente sportive), numarul de branduri aflate in portofoliul companiei marindu-se constant.

Pana in prezent, s-au facut investitii atat in zona de casual/fashion - Stonefly (incaltaminte casual), Gas (articole vestimentare fashion), cat si in zona dotarilor sportive: Myrtha Pools (piscine olimpice) si Italgreen (iarba artificiala), dezvoltand in permanenta atat reteaua proprie de magazine, cat si punctele de vanzare independente de ramura proprie de retail.

De asemenea, compania s-a dezvoltat incepand cu anul 2005 si pe proiecte de tip real estate, ce au condus implicit la crearea unor alte structuri organizatorice interne si de corporatie.

Primul proiect al companiei in domeniul real estate a fost finalizarea in anul 2005 a constructiei sediului propriu Extenso, investitie ce s-a ridicat la doua milioane de euro. Ulterior, compania a anuntat proiecte de real-estate a caror investitie depaseste 20 milioane de euro.

Printre acestea, cel mai important este proiectul imobiliar Sara Sea View din statiunea Olimp, investitie de de 15 milioane de euro. Investitia este sustinuta atat din surse proprii, cat si prin finantari, principalul finantator fiind Banca Comerciala Romana (BCR). Ansamblul rezidential va cuprinde un bloc de 128 apartamente cu doua, trei sau patru camere si suprafete cuprinse intre 90 si 150 de metri patrati, distribuite pe 11 etaje si va fi finalizat in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri