Sute de apartamente si case se construiesc, la Bistrita, in ciuda crizei de pe piata imobiliara, nu mai putin de cinci firme fiind interesate sa investeasca in intravilanul, dar si in extravilanul municipiului, unde amenajeaza cartiere noi.
Potrivit primarului Ovidiu Cretu, municipalitatea a inregistrat, in ultima perioada, doua cereri de eliberare a unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) pentru constructia a sapte blocuri cu peste trei sute de apartamente si a doua sute de case. Acestea din urma sunt in extravilanul orasului, chiar intr-o zona considerata poluata, intrucat in apropiere functioneaza o halda de zgura, potrivit NewsIn.

Ovidiu Cretu a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca se pot face constructii in zona mentionata deoarece se afla in partea opusa locului in care zgura respectiva crea probleme.

O firma a cerut Primariei Bistrita eliberarea unui PUZ pentru constructia a 200 de case pe un teren de aproximativ 30 de hectare situat in extravilanul municipiului Bistrita in zona Podirei in imediata vecinatate a unei halde de zgura utilizata de fabricile din zona industriala.

Alte patru firme au depus documentatia pentru obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pe strada Grigore Pletosu unde vor sa construiasca sapte blocuri cu 318 apartamente. Atat casele, cat si blocurile vor avea la parter sau demisol cabinete medicale, gradinite, internet, cofetarii, dar si locuri de parcare.

"Poate ca numarul mare de spatii locative va duce si la o normalizare pe piata in ceea ce priveste pretul locuintelor. Pana acum, se construia metrul patrat cu 400-500 de euro si se vindea cu 700-1.200 de euro.
Asa se explica prosperitatea celor care au investit in piata imobiliara fiindca profitul era de 120-150%. Acum sper ca profitul sa fie unul civilizat, de 15-20%", a declarat Cretu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri